Remco Slump
Remco Slump Nieuws 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Mercedes-Benz G-Klasse heeft een gulp. En die kan open…

Mocht je ooit achter het stuur kruipen van deze Mercedes-Benz G-klasse Project Mondo G, dan zou het zomaar kunnen dat er iemand naast je komt rijden die schreeuwt: “Hé, je gulp staat open!’ Want kijk maar eens wat er achter op deze Geländewagen zit.

Goed, dit vraagt op uitleg. Mercedes-Benz verbindt zich graag aan de kunst- en modewereld. En dan met name met de G-Klasse. Want in 2020 onthulde Mercedes de Project Geländewagen, een samenwerking tussen het merk uit Stuttgart en Louis Vuitton.

Mercedes-Benz G-Klasse als modekunst

De Project Mondo G is de volgende kunst-Mercedes. Hij is ontworpen in samenwerking met het modemerk Moncler, dat vooral bekendstaat om zijn zogeheten puffer jackets. De vorm ervan zie je terug in de banden en het dak van de Project Mondo G.

Mercedes-Benz G-Klasse
(Afbeelding: Mercedes)

Het is gemakkelijk om cynisch en sarcastisch te doen over het gezwollen taalgebruik in het begeleidende persbericht, dus dat doen we niet. Er staat gewoon – in te veel woorden – dat de ronde vormen van Moncler constrasteren met de hoekigheid van de G-Klasse.

De enorme rits die over het dak loopt is een “praktische hint naar de veelzijdigheid van [de Moncler-jas en de G-Klasse]”, zo lezen we. Het gebruikte glansmateriaal zou luxe moeten uitstralen.

Geen moderne W463, maar een oude W464

Het lijkt overigens alsof Mercedes geen moderne G-Klasse, de W463, heeft gebruikt voor deze modekunst. Aan de scherpe rechthoek van de grille te zien, is dit een W464, een doorontwikkeling van de originele G-Klasse, die bedoeld is voor onder meer defensie.

Volledig elektrische Mercedes-Benz G-Klasse

Van de W463, het huidige consumentenmodel, komt binnenkort overigens ook een volledig elektrische versie, de EQG. Twee jaar geleden liet Mercedes er een conceptmodel van zien.

Topmodel huidige G-Klasse-reeks is AMG G 63

Het topmodel van de G-Klasse-reeks is momenteel de AMG G 63 met 4,0-liter twinturbo V8. Het gevaarte levert 585 pk en 850 Nm, en gaat in slechts 4,5 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt standaard op 220 km/h en optioneel op 240 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.