Autovisie
Autovisie Nieuws 12 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze Jaguar F-Type houdt van offroaden

Bij een Jaguar F-Type denk je niet direct aan een rallyauto. Om te bewijzen dat in de F-Type wel degelijk een rallyauto schuilt, heeft Jaguar twee rallyauto’s op basis van F-Type Convertible gebouwd ter gelegenheid van zeventigjarig jubileum van Jaguars sportauto’s.

Jaguar XK 120

Jaguar en rally is geen vreemde combinatie. Met de Jaguar XK 120 – geïntroduceerd in 1948 – met het kenteken ‘NUB 120’ won coureur Ian Appleyard in de vroege jaren vijftig onder meer de Tulpenrally en de RAC Rally. Ook reed Appleyard met de Jaguar drie achtereenvolgende Coupes des Alpes.

Jaguar F-Type Convertible rallyauto’s

De Jaguar F-Type Convertible rallyauto’s – voorzien van 300 pk sterke viercilinder – zijn de geest van die XK 120 ‘Rally’ van weleer ontworpen. Ze zijn volgens FIA-regels opgebouwd en beschikken over gegroefde remschijven, remklauwen met vier zuigers, drievoudig verstelbare dempers en zachtere veren. Ook present: een rolkooi, kuipstoelen met zespuntsgordels, verstralers en een brandblusinstallatie. Zelfs aan een hydraulische handrem, limited slip-differentieel, speciale rallywielen en gravelbanden is gedacht.

Jaguar-evenementen

Jaguar demonstreert de F-Type rallyauto’s de komende maanden tijdens diverse Jaguar-evenementen. In een video laat Jaguar zien wat de Jaguar F-Type rallyauto’s in hun mars hebben. Ze rijden op het Walters Arena rallyparcours in Zuid-Wales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.