Remco Slump
Remco Slump Nieuws 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze horrorcreatie was een Mercedes G-Klasse! En hij is te koop…

Als je een Lexus SC 430 een schop onder de kont zou geven en daarna voor de open haard zou laten smelten, krijg je deze… euhm… creatie. Wat is het? Wij hadden in eerste instantie geen idee. Het blijkt een Mercedes G-Klasse te zijn. Eentje die jij kunt kopen!

Je moet voor deze gruwel wel wat centen op je spaarrekening hebben staan, want goedkoop is het gevaarte niet. Voor net geen 200.000 euro mag je hem komen ophalen bij het Engelse DK Engineering.

Gebaseerd op een Mercedes G-Klasse

Maar wat is deze cabrio-offroader dan precies? Want hij komt met zekerheid niet uit de fabrieken van Mercedes-Benz, ook al is-ie op een G-Klasse gebaseerd. Hij is – hoe kan het ook anders – Frans.

Mercedes G-Klasse
(Afbeelding: DK Engineering)

Liefhebbers kennen Heuliez ongetwijfeld. De koetsbouwer heeft bestaan van 1920 tot 2013, toen het bedrijf failliet ging. Heuliez bouwde auto’s voor anderen (Peugeot 206 CC, Opel Tigra TwinTop, diverse Citroën Break-modellen) en ontwikkelde concept cars.

Mercedes G-Klasse
(Afbeelding: DK Engineering)

Een aantal voorbeelden daarvan zijn de Citroën XM Palace, Renault Fuego Cabriolet en Peugeot 607 Paladine, die later als limo voor de Franse president diende. Daarbij produceerde Heuliez ook kleinseries, zoals van de Citroën M35 en Peugeot 205 Turbo 16.

20 jaar Mercedes SLK, maar wie vond de inklapbare hardtop uit?

Mercedes-Benz SLK op hoge poten

Ook onthulde Heuliez af en toe eigen hersenspinsels, zoals deze opgehoogde coupé-cabriolet, die in 1996 op de autoshow van Parijs stond, een paar maanden nadat de Mercedes-Benz SLK in Turijn aan het publiek was gepresenteerd.

Mercedes G-Klasse
(Afbeelding: DK Engineering)

De Heuliez Intruder – zoals het monsterlijke apparaat heet – staat op het chassis van een Mercedes G 320. Hij heeft dus een 3,2-liter zes-in-lijn aan boord, die is gekoppeld aan een viertraps automaat en vierwielaandrijving (met sperdifferentiëlen).

Mercedes G-Klasse
(Afbeelding: DK Engineering)

Het dak van de Intruder werd door Heuliez van de Mercedes SLK geleend en kan in 30 seconden worden geopend of gesloten. Later was het Franse bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het 206 CC-dak voor Peugeot.

Autotrends 2023: ‘Tweedehands coupé-cabriolets weer populair’

Volledig gerestaureerd voor 280.000 euro

Heuliez bouwde maar één exemplaar van de Intruder, dat eerst in het zilver aan het publiek werd getoond en later in het wit en rood. Inmiddels heeft de auto zijn originele kleur weer terug.

Mercedes G-Klasse
(Afbeelding: DK Engineering)

Want interessant genoeg is de concept car nog niet zo lang geleden volledig gerestaureerd (kosten: 280.000 euro). Er staan nu 1700 kilometer op de teller. Dat zouden er meer kunnen worden, als jij het lef hebt om de Heuliez te kopen en te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.