Autovisie
Autovisie Nieuws 19 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze Fiat 500e dient Darth Vader

De Star Wars-marketingmachine draait overuren. De halve wereld gaat toch wel kijken als de The Force Awakens op 16 december in première gaat, maar alle extra aandacht is welkom. Daarom heeft Garage Italia Customs deze Fiat 500e in een stormtrooper veranderd.

Althans, het exterieur van het stadsautootje moet lijken op de iconische zwartwitgekleurde helm die keizerlijke stormtroopers in de Star Wars-filmreeks dragen. Hoe de helm er echt uitziet, is te zien op de neus van de 500e, waar het Fiat-logo is vervangen door het aangezicht van een stormtrooper.

“Het Fiat-logo is vervangen door het aangezicht van een stormtrooper”

Binnenin de 500 wordt het zwartwitthema voortgezet, want alleen de instrumentencluster achter het stuur is van een andere kleur. Om nog even duidelijk te maken waarom deze Fiat is ontworpen, is op het dashboardkastje een fiks Star Wars-logo afgedrukt.

Garage Italia Customs is een bedrijf van Lapo Elkann, de kleinzoon van voormalig Fiat-topman Gianni Agnelli, en heeft deze 500e in opdracht van Fiat Chrysler Automobiles opgeleukt. Het elektrische Fiatje is alleen leverbaar in de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.