Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze Byton M-Byte heeft giga-scherm in interieur

De Chinese start-up Byton presenteert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Byton M-Byte met een wel héél groot infotainmentsysteem. Het scherm heeft de afmeting van maar liefst zeven iPads.

48-inch

Het display van Byton heeft een diameter van 48-inch. Ter vergelijking: het scherm in een Tesla Model S is 17-inch groot. Het Shared Experience Display – kortweg SED – gedoopte display is het grootste display ooit, volgens Byton. Uiteraard zijn op het gigantische display alle functies ondergebracht. Ook opvallend: zelfs in het stuurwiel is een display ingebouwd en zelfs tussen de twee stoelen is een 8-inch touchscreen geplaatst.

Byton M-Byte Foto 1

2019

De productieversie van de Byton M-Byte – een volledig elektrische crossover – moet eind 2019 op de Chinese markt komen. Byton gaat hem bouwen in een fabriek in Nanjing in China. Kopers kunnen tegen die tijd kiezen tussen een versie met 71 kWh batterij (400 kilometer) of een uitvoering met 95 kWh (520 kilometer). Byton heeft ook plannen om de M-Byte in de Verenigde Staten en in Europa te gaan verkopen. Dat is op z’n vroegst in 2020.

Byton M-Byte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.