Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 auto’s zijn het populairst op social media

Social media als YouTube, Instagram, Facebook en Twitter zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook autoliefhebbers gebruiken de platformen massaal om kiekjes van door hun gekochte of gespotte bolides te plaatsen. Deze auto’s zijn het populairst op Instagram.

De Zweedse aanbieder van online rijcursussen, Zutobi, deed onderzoek naar de populairste auto’s op Instagram. Het resultaat: een top 50 met auto’s met merken en modellen waarvan je wellicht niet verwacht dat ze zo populair zijn.

De vijf populairste auto’s op Instagram

Het onderzoek kijkt niet alleen naar hoe vaak er een auto is geplaatst, met een van de twee bijpassende hashtags, maar houdt ook rekening met het aantal likes.

1. Ford Mustang

Hoewel de Ford Mustang in Nederland geen super populaire auto is, draagt de Amerikaanse muscle car een iconische geschiedenis met zich mee. Dat er meer dan 17 miljoen berichten van Mustangs zijn geplaatst, is dus niet zo gek.

Social media, populairste auto, instagram
Nieuwe 2024 Ford Mustang (Afbeelding: Ford)

Uit de cijfers blijkt dat de Ford meer dan 17 miljoen keer in een bericht is voorgekomen. Een stuk meer dan de rest van de auto’s.

2. Nissan GT-R

Ook de Nissan GT-R is populair op Instagram. Dit komt mede door de foto’s en filmpjes van allerlei getunede auto’s en de enorme fanbase die is ontstaan na de films van Fast & Furious.

3. Honda Civic

De Honda Civic is een van de bestverkochte hatchbacks aller tijden. Geen wonder dus dat-ie ook op social media zo vaak opduikt.

Honda Civic Type R
(Afbeelding: Wheelsage)

Althans, dat zou je denken. Het is niet zo dat populariteit op Instagram ook maar enig verband heeft met verkoopcijfers. Er zijn zelfs maar weinig van de meest geproduceerde auto’s ooit terug te vinden in het lijstje. De populariteit van de Civic heeft voor een groot deel te maken met alle JDM-fans op het sociale platform. Video’s van sterk gemodificeerde Civics met grote turbo’s zijn geen uitzondering.

4. BMW M3

De BMW M3 is ook populair op Instagram. Niet geheel onlogisch, want ook buiten de vierkante schermpjes om is het een geliefde auto.

Controversiële designs, BMW, verkoopaantallen
(Afbeelding: Unsplash)

Daarbij heeft het nieuwe design van de BMW M3 het nodige losgemaakt onder autoliefhebbers. De een vindt de nieuwe neus mooi, de ander is minder enthousiast. Autovisie stelde vragen over de controversiële ontwerpen van BMW. In dit artikel legt het merk uit waarom ze voor dit soort opvallende designs kiezen.

5. Jeep Wrangler

Ook de Jeep Wrangler mag zich een van de populairste auto’s van Instagram noemen. De offroader heeft dit voor een groot deel te danken aan de aanpassingen die mensen zelf doen aan hun Jeep.

Social media, populairste auto, instagram
Deze auto’s werden het vaakst geplaatst op Instagram. (Afbeelding: Zutobi)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.