Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 auto’s bezit Argentijns wereldkampioen Lionel Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini is na zijn belangrijke rol in het wereldkampioenschap voor Argentinië, en zijn andere sportieve prestaties, volgens velen de beste voetballer ooit. Door zijn carrière heeft hij honderden miljoenen verdiend. Een deel van dit geld stopt hij in mooie, exclusieve en supersnelle auto’s. Zijn wagenpark uitgelicht.

In 2010, 2012, 2015, 2019 en 2021 werd Lionel uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Hiermee is hij de speler met de meeste ‘Wereldvoetballer van het Jaar’-titels. En als je leest wat hij per seconde verdient bij PSG, dan snap je dat een wagenpark snel gevuld is. Naar verluidt bezit hij op dit moment zeven auto’s.

Het wagenpark van Lionel Messi

Tenminste, volgens onze research. Veel voetballers, en andere wereldberoemde sterren maken vaak niet bekend wanneer hun auto in de verkoop gaat. Lionel Messi heeft in ieder geval deze zeven auto’s in zijn bezit gehad.

1. Ferrari 335 S Spider Scaglietti

Bovenaan het lijstje staat een Ferrari 335 S Spider Scaglietti. De oude racer is een van de allerduurste auto’s ooit geveild, met een bedrag van 32,1 miljoen euro in 2016.

wagenpark, lionel messi, auto,s, Ferrari 335 S Spider Scaglietti
(Afbeelding: Wheelsage)

De Ferrari heeft een 4.1 liter V12 die ongeveer 400 pk levert. De auto haalt hiermee een topsnelheid van meer dan 300 kilometer per uur. Hoewel meer supercars dit vandaag de dag halen, deed de Ferrari dit al in de jaren 50.

2. Ferrari F430 Spider

Maar Lionel Messi heeft niet alleen oude Ferrari’s in zijn wagenpark. Ook heeft hij een Ferrari F430 Spider.

wagenpark, lionel messi, auto,s, Ferrari 335 S Spider Scaglietti
(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide heeft een V8 met een slagvolume van meer dan 4.3 liter. De auto levert een vermogen van 476 pk waarmee een nul-naar-honderd-sprint van 4 seconden wordt gehaald. De topsnelheid bedraagt 315 kilometer per uur.

3. Pagani Zonda Tricolore

Lionel Messi heeft nog een wel een heel bijzondere auto in zijn wagenpark: een Pagani Zonda Tricolore. Het model is een gelimiteerde editie van de Zonda ter ere van de Italiaanse luchtmacht.

De motor van de Zonda komt uit de stal van Mercedes-AMG en heeft 12 cilinders in een V-vorm die gezamenlijk een slagvolume van 7.3 liter hebben. De krachtcentrale produceert 678 pk, waarmee de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur sprint in 3,4 seconden. De Tricolore stopt pas met versnellen bij 350 kilometer per uur.

4. Mercedes-Benz SLS AMG

Een ander scheurmonster uit het wagenpark van de kleine Argentijn, is de Mercedes -Benz SLS AMG. Een auto waar menig liefhebber stinkend jaloers op is.

De Benz heeft een 6.2 liter V8 in de neus liggen met een vermogen van 571 pk en 650 Nm aan koppel. De topsnelheid is begrensd op 317 kilometer per uur, de nul-naar-honderd-sprint verslindt de Duitser in 3,8 tellen.

5. Twee Range Rovers

Zoals veel voetballers heeft Lionel Messi ook een Range Rover (van Land Rover). Of beter gezegd: twee.

wagenpark, lionel messi, auto,s, Ferrari 335 S Spider Scaglietti
(Afbeelding: Wheelsage)

Hij heeft zowel een Vogue als een Sport in zijn garage staan. Welke uitvoeringen hij van beide SUV’s heeft, is onbekend.

6. Cadillac Escalade

Wie dacht dat een Range Rover al groot was, heeft de Cadillac Escalade van Lionel Messi nog niet gezien. De bolide is 5,2 meter lang en heeft een 6.2 liter V8 onder de kap die goed is voor 420 pk.

Bizarre prestaties hoef je van de mastodont niet te verwachten. Bij de Cadillac Escalade draait het allemaal om het imposante voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 6 auto’s bezit Argentijns wereldkampioen Lionel Messi
Sluiten