Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Designbaas Bentley vertrekt naar China

Bentley ziet zijn designbaas Stefan Sielaff vertrekken. Het merk stelde hem ruim vijf jaar geleden aan, nadat er een relatief groot verloop op de Britse designafdeling gaande was.

Sielaff stapt over naar het Chinese Geely, zo is het gerucht. De 59-jarige Duitser was bijna heel zijn werkzame leven actief voor de Volkswagen Groep. In 1990 startte zijn carrière bij Volkswagen, waar hij als interieurontwerper bij Audi aan de slag ging. In 2003 maakte hij kortstondig een uitstapje, toen hij naar Mercedes-Benz ging.

Bentley
Bentley Bacalar, foto Richard Pardon

Na drie jaar keerde hij terug in het Volkswagen-nest, om voor Audi de ontwerpafdeling te gaan leiden. Daar verbleef hij zes jaar. Na een topfunctie binnen het Volkswagen-designcenter vertrok hij in 2015 naar Bentley, waar hij verantwoordelijk was voor de bestaande Continental-familie, Flying Spur en Bacalar.

Bentley heeft inmiddels een opvolger voor Sielaff aangesteld. Ook nu komt de ontwerp chef van Audi, Andreas Mindt. De Duitser was de afgelopen jaren de rechterhand van Audi’s designbaas Marc Lichte en was verantwoordelijk voor het exterieurontwerp van alle showcars en productiemodellen van de afgelopen jaren.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Bentley Stefan Sielaff
Stefan Sielaff

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.