Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De zes opvallende kleuren van de ‘Color Edition’ van de Audi R8 LMS GT2

Audi heeft een speciale editie van GT2 LMS onthuld: de ‘Color Edition’. Het Duitse automerk heeft slechts zes van deze auto’s geproduceerd, elk met een ander opvallend kleurtje waarmee Audi ook verwijst naar bekende circuits.

De ‘Color Edition’ van de Audi R8 LMS GT2 heeft een prijskaartje van 349.000 euro, dat is dan wel exclusief belastingen, en is bedoeld voor de verzamelaar of de echte trackday-fanaat, want een kentekenplaat zal deze niet krijgen. De Duitse fabrikant heeft de oplage beperkt tot zes stuks, elk met een andere opvallende kleur: Kyalami-groen, Misano-rood, Nogaro-blauw, Sebring-zwart, Tactical-groen en Vegas-geel.

Bekende circuits

Audi geeft bij drie van die kleurnamen een knipoog naar bekende circuits. Kyalami is een circuit in Zuid-Afrika, waar nu met name door GT’s gereden wordt maar vroeger ook de Formule 1-bolides rondscheurden. Audi pakte daar afgelopen december nog een tweede plaats in de 9 uur van Kyalami met de R8 LMS GT3. De Kyalami-versie van de ‘Color Edition’ van de Audi R8 LMS GT2 valt van de zes versies het meeste op dankzij de felgroene kleur. Het in de Italiaanse stad Rimini gelegen Misano is bekend terrein voor de MotoGP, maar ook voor het GT3-kampioenschap GT World Challenge Europe. Als laatste verwijst Audi ook nog naar het beroemde Amerikaanse circuit Sebring, bekend om het hobbelige asfalt en de bocht ‘Sunset’. Daar wordt elk jaar de befaamde 12 uur van Sebring verreden.

Audi R8 Green Hell is geen beest

De Audi R8 LMS GT2 werd in 2019 geïntroduceerd als ‘verreweg de krachtigste sportwagen in het raceprogramma voor klanten’. De 5.2 liter V10 produceert maar liefst 640 pk. De raceauto is inmiddels op circuits te vinden in de raceklasse genaamd Fanatec GT2 European Series. De eerste twee races van het seizoen op het Italiaanse Monza werden gewonnen door, jawel, Audi. De eerstvolgende race is in het weekend van 13 tot en met 15 mei, op het circuit van Hockenheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.