Autovisie
Autovisie Nieuws 6 okt 2015

De terugkeer van Checker?

De gele Checker cab staat bij velen nog op het netvlies gebrand als de ultieme Amerikaanse taxi. Toch rolde de laatste Checker taxi al in 1982 van de band. Er zijn echter plannen het merk nieuw leven in te blazen.

De Checker Motors Company werd al in 1922 opgericht en bouwde grote robuuste sedans die veelal werden ingezet als taxi. Hun meest bekende model is wel de Marathon die al in 1956 in productie ging en dat bleef tot 1982. In 2010 hield het merk definitief op te bestaan. Sindsdien houdt het bedrijf Adamson Industries oude Checkers rijdend door auto’s te restaureren en onderdelen te leveren. Daar is nu het idee ontstaan om met twee nieuwe modellen het merk te reanimeren. Van elk model zouden maximaal 100 exemplaren gebouwd gaan worden en de productie zou in de herfst van 2018 moeten starten. Er worden zelfs prijzen genoemd: liefhebbers moeten rekenen op een bedrag tussen de 50.000 en 70.000 dollar.

Sport Pick-Up Crossover

Inhakend op de blijvende populariteit van de pick-up komt deze Sport Pick-Up Crossover. De vormgeving is weliswaar erg nostalgisch, het koetswerk zou van modern composiet materiaal moeten worden. Ook de aandrijflijn zou up-to-date zijn en zelfs over led-verlichting wordt gesproken. Onder de kap is plaats voor diverse motorvarianten als een V8 van GM of de turbodiesel uit de Chevrolet Colorado.

‘De vormgeving is weliswaar erg nostalgisch, het koetswerk zou van modern composiet materiaal moeten worden’

A888

In het verleden had Checker de Aerobus, een flink verlengde Marathon die plek bood aan tot wel 12 personen. De nieuwe A888 is daarop geïnspireerd en heeft dan ook zes deuren, vier zitrijen en eveneens plek voor 12 volwassenen. De derde rij kan worden weggevouwen zodat de inzittenden op rij vier meer beenruimte hebben. Ook de A888 zou een koetswerk krijgen van composiet materiaal. Vooralsnog is men bezig met de ontwikkeling van een chassis dat voor beide modellen gebruikt zou moeten worden. Bij Adamson ziet men mogelijkheden voor de A888 als hotel shuttle of voertuig voor sightseeing tours. Of misschien voor het voetbalteam?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De terugkeer van Checker?
Sluiten