Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2021

De overtreffende trap van de Porsche 911 GT2 RS – Sjoerds Weetjes 229

Je moet er een Cayenne met autoambulance of een racetrailer bij nemen om met de Porsche 911 GT2 RS Clubsport van circuit naar circuit te rijden. Hoewel hij is gebaseerd op het topmodel van de 991-familie, is het geen straatlegale auto meer. Hoe dat zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

De overtreffende trap van de Porsche 911 GT2 RS – Sjoerds Weetjes 229

Waarom bouwde Porsche de 911 GT2 RS Clubsport? Er was vraag naar, dacht Porsche. Gezien de historie van de fabelachtige GT-modellen als de GT2, GT3 en GT4 bedacht Porsche de overtreffende trap. Maar er is nog een reden en die verklapt Sjoerd je in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes je uit. Hij vertelt je tevens hoe GT-bezitters hun sportcoupés gebruiken en wat de filosofie achter de GT-types is. Dat doet Sjoerd van Bilsen aan de hand van een bijzonder kwartet Motorsport-modellen.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Exclusieve videorubriek

Sjoerds Weetjes is een exclusieve videorubriek van Autovisie. Elke week belicht Sjoerd een bijzonder model, zoals de GT2 RS Clubsport, vertelt hij een opmerkelijk verhaal of toont hij opvallende accessoires. Zo kwam eerder al de in de video aangehaalde Porsche 935 aan bod.

Alles over de Porsche 935 – Sjoerds Weetjes #163

Sjoerds Weetjes

Gek op auto’s? Volg het nieuwe op Autovisie.nl. Wil je meer Sjoerds Weetjes zien, klik dan hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.