Remco Slump
Remco Slump Nieuws 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De opvolger van de Bugatti Chiron heeft acht cilinders minder

Bugatti heeft bevestigd dat de opvolger van de Chiron volgend jaar wordt onthuld. Behoudt hij de 8,0-liter W16 met vier turbo’s? De vraag stellen, is hem beantwoorden, want nee… de iconische motor keert niet terug.

“De auto is klaar”, zei Achim Anscheidt van Bugatti recent tegen Autocar. “We hebben het prototype een paar maanden geleden aan onze toolingshop overhandigd en we verwachten het benodigde productiegereedschap over enkele maanden.”

Opvolger Bugatti Chiron met V8

Het volgende Bugatti-model staat op een volledig nieuw chassis en zou compacter zijn dan zelfs de Mistral. Die roadsterversie van de Chiron wordt in een oplage van negenennegentig stuks gebouwd om stil te staan bij het afscheid van de W16.

Voor 4 miljoen euro mag je niet eens de weg op met deze Bugatti

Want ook Bugatti moet aan de ijsberen denken. En dus krijgt de opvolger van de Chiron een V8 met hybrideondersteuning. Opmerkelijk: Bugatti zal de auto uitrusten met een groot centraal infotainmentsysteem.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Tot voor kort wilde het merk daar niet aan, want de gedachte was dat een multimediascherm de auto snel zou verouderen. Rijd bijvoorbeeld maar eens in een BMW 5-Serie van tien jaar oud. De ontwikkelingen op display- en softwaregebied gaan zo hard, dat zo’n auto hopeloos verouderd aanvoelt.

Vanafprijs van meer dan 5 miljoen

Een Chiron kostte in Nederland meer dan 2,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Zijn opvolger zal nog duurder worden, met een prijs van naar verluidt ruim 5 miljoen euro.

1914 pk sterke Rimac Nevera is een krankzinnige hypercar

Bugatti was ooit eigendom van de Volkswagen Group, maar is nu samengebracht in de joint venture Bugatti Rimac, die eigendom is van Rimac (55 procent van de aandelen) en Porsche (45 procent).

Van de Bugatti Chiron zijn diverse speciale uitvoeringen geweest, waaronder de Sport, Super Sport 300+ en Pur Sport. Op basis van Chiron zijn ook  afgeleiden gebouwd, zoals de Divo, de Centodieci, de Mistral en de La Voiture Noire (die NIET van Christiano Ronaldo is, wat het internet ook zegt).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.