Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Volkswagen Caddy voor minder dan 15 mille

Volkswagen voegt een instap-Caddy toe aan zijn gamma, met een vanafprijs die 3 mille lager ligt dan de vorige instapper. Wat kunnen we verwachten voor dat geld?

De nieuwe ‘Economy Business’ is voorzien van een 2,0-liter TDI en levert 75 pk en 250 Nm koppel en is gekoppeld aan een handbak met zes verzetten. Voor deze diesel betaal je €14.700 euro. Exclusief btw, uiteraard zonder bpm en zonder afleverkosten.

Wat krijg je

Naast een tamme diesel krijg je wel een tamelijk kale bus. Geen radio en airco, maar wel een echte Volkswagen. De kleine bestelbus is namelijk niet helemaal ‘kaal’. Zo zijn een digitaal dashboard, elektrisch verstelbare spiegels en elektrische stuurbekrachtiging standaard in de goedkope Caddy.

Volkswagen Caddy Economy business
Volkswagen Caddy Economy business

Net iets meer

Ook is er van de Volkswagen een Caddy Cargo. Deze is net iets rijker aangekleed dan de Economy Business, maar heeft wel dezelfde TDI-motor die 75 pk levert. Deze kost €16.550 en biedt standaard het Caddy Cargo 1st Edition-pakket, met onder andere een met leder bekleed stuurwiel en versnellingspook, 17-inch lichtmetalen wielen, keyless entry & go, DAB+ en LED-koplampen. Mis je ook wat aan vermogen, dan begint de Caddy Cargo met 102 pk bij €17.700.

Hoger verbruik

Overigens is het wel opmerkelijk dat deze Caddy met 75 pk meer diesel verbruikt dan de sterkere varianten. Het verschil bedraagt 0,4 liter per 100 kilometer. Een elektrische variant staat nog niet direct op de planning, maar Volkswagen breidt de prijslijst binnenkort verder uit. Zo volgt er een grotere variant onder de noemer Caddy Maxi, en verschijnt er binnenkort een TGI-versie die op aardgas uit de voeten kan. Een vierwielaandrijver staat ook in de startblokken, eveneens een personenversie: de Caddy Life.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.