Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De allersnelste camper ter wereld kan van jou zijn

Je buurman heeft een Adria Coral, het stel aan de andere kant een Bürstner Lyseo, en bij het huis tegenover je staat een Hymer Exis-i. Dus welke camper kun jij nu nog kopen om een beetje op te vallen in de straat?

Deze GMC uit 1977 misschien? Hij is de snelste camper ter wereld, met onder de kap een 8,2-liter Chevy-V8, die is voorzien van moderne brandstofinjectie, een Magnaflow-uitlaat en een lachgassysteem.

Camper met rolkooi in het interieur

Om zo veel mogelijk snelheid uit het vermogen van 700 pk te halen, is de kampeerwagen grondig aangepakt. Zijn aerodynamisch geoptimaliseerde koets is nu van aluminium, met een rolkooi over de hele lengte van het interieur.

Snelste camper ter wereld
(Afbeelding: Facebook)

Voor de veiligheid heeft de camper een ingebouwd brandblussysteem aan boord en een stuurkolom die wegklapt bij een aanrijding. De GMC haalt een top van 195 km/h. Om die snelheid van zich af te schudden, heeft-ie betere remmen gekregen.

Waarom je geen camper meer nodig hebt als je een Dacia rijdt

In de VS is de GMC gewoon straatlegaal

Wonderlijk genoeg is de kampeerwagen gewoon straatlegaal. Althans, in de Verenigde Staten, waar de eisen niet altijd even strikt zijn. Om hem als camper te gebruiken, moet je er wel nog een interieur in bouwen.

Snelste camper ter wereld
(Afbeelding: Facebook)

Want dat is gestript. Het enige wat er nog in te vinden is, is een brandstoftank, twee racekuipen en een afneembaar racestuur, met erachter een digitaal display.

Deze kleine Suzuki Carry camper is ‘Kei’ gaaf

Te koop op Facebook Marketplace

De MoHo, zoals de bijnaam van de camper luidt, wordt te koop aangeboden op Facebook Marketplace. De vraagprijs is 95.000 dollar. Waarschijnlijk heeft de creatie ervan een stuk meer gekost.

Snelste camper ter wereld
(Afbeelding: Facebook)

Het voertuig is jaren geleden gebouwd met sponsorgelden van Hot Wheels en Mattel. MoHo was bedoeld om aandacht te vragen voor de ziekte van Charcot-Marie-Tooth, ook bekend als HMSN (Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie).

Snelste camper ter wereld
(Afbeelding: Facebook)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.