Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

David Hasselhoff veilt K.I.T.T. en komt ‘m persoonlijk brengen

Het veilen van beroemde auto’s is ons niet vreemd, maar ‘t komt zelden voor dat de gerelateerde celebrity ook bij de veiling is betrokken. Dat geldt wel voor David Hasselhoff en zijn K.I.T.T..

De Amerikaanse acteur doet namelijk allerlei bijzondere items in de uitverkoop, hoewel dat woord suggereert dat je z’n spullen voor een lage prijs kunt kopen. Da’s zeker niet het geval. In totaal verkoopt Hasselhoff 146 items uit zijn privécollectie. Dat doet hij via de website Live Auctioneers, waarmee hij een enorm bedrag hoopt op te halen.

Zelfpratende Pontiac

Onder al die items zit een vierwieler waar de liefhebber van beroemde filmauto’s wel enthousiast van wordt. Hasselhoff doet namelijk ook z’n wereldberoemde en de originele K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) van de hand. Die zelfpratende en omgebouwde Pontiac Firebird Trans-Am, die in de serie Knight Rider in het bezit is van hoofdpersoon Michael Knight, moet volgens Hasselhoff zo’n 175.000 tot 300.000 dollar opleveren. Wordt er 25 procent meer geboden dan de reserve price (de minimale vraagprijs), dan komt Hasselhoff de auto persoonlijk bij de winnaar van de veiling voor de deur zetten. De Amerikaan kondigt z’n uitverkoop in onderstaande video aan.

Zoals je ziet doet Hasselhoff echt alles van de hand, zoals een wassen beeld van z’n lichaam dat in een SpongeBob-film verscheen. De Hasselhoff-replica moet zo’n 700.000 tot 1,5 miljoen dollar opleveren. Daar lijkt K.I.T.T. een schijntje bij.

Lunch met The Hoff

Wie niét in staat is om 25% meer te bieden voor de iconische filmauto en dus ook het bezoekje van Hasselhoff zelf aan zich voorbij ziet gaan, hoeft niet te treuren. De acteur veilt namelijk ook z’n gezelschap. Wie een keer met ‘m wil lunchen, kan eveneens via Live Auctioneers geld bieden. Hasselhoff hoopt er zelf zo’n 10.00 tot 20.000 dollar voor op te halen. Momenteel staat de teller op 8500 dollar. Wie deze veiling wint, moet de reiskosten naar de lunchlocatie in de buurt van Los Angeles overigens zelf betalen. Wellicht dat The Hoff dan wel zelf achter het fornuis staat.

Waar ‘t geld allemaal naartoe gaat, is niet helemaal duidelijk. Het veilinghuis schrijft wel dat ‘een deel van de opbrengsten gedoneerd wordt aan de liefdadigheidsorganisaties van Hasselhoff’. Het is overigens niet de eerste keer dat K.I.T.T. op een veiling staat. Vijf jaar geleden bracht een replica van de pratende Pontiac nog zo’n 40.000 dollar op. Op dit moment (maandag 4 januari) bedraagt het hoogste bod voor de echte K.I.T.T. 160.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.