Autovisie
Autovisie Nieuws 28 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Daimler steekt 10 miljard in elektrische auto’s

Daimler gaat ongeveer 10 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische voertuigen steken. Dat heeft ontwikkelingschef Thomas Weber tegen de Duitse krant Stuttgarter Zeitung gezegd. In 2025 wil het concern tien stekkerauto’s op de markt hebben.

Generation EQ, 2016

Drie daarvan komen als Smart op de markt, aldus Weber, de rest als Mercedes-Benz. Dat laatste merk gaf met de Generation EQ Concept – die in september op de autoshow van Parijs werd onthuld – de aanzet tot zijn toekomstige EQ-label, een elektrisch submerk in de trant van BMW i.

Dieselstop

Afgelopen week liet verkoopdirecteur Matthias Luehrs doorschemeren dat Mercedes-Benz erover denkt om zijn dieselverkopen in de Verenigde Staten stop te zetten. Zijn werkgever laat nu weten “dat daarover nog geen beslissing is genomen en dat daarover ook niet nagedacht wordt”.

Eén procent

Volgens de Duitse krant Der Spiegel was een paar jaar geleden vijf procent van alle in Amerika verkochte Mercedessen een diesel. Dit jaar zal dat aantal uitkomen op nog niet eens één procent van de verkopen.

Sjoemelschandaal

Sinds Volkswagens sjoemelschandaal is de vraag naar diesels in de Verenigde Staten sterk teruggelopen. Volkswagen heeft daarop aangekondigd helemaal te stoppen met diesel in Noord-Amerika en zich, net als Mercedes-Benz, te grotendeels focussen op elektrische auto’s.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.