Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 mrt 2022

Custom Audi RS4, voor wie een normale set te makkelijk is

LEGO produceert veel gave sets voor autoliefhebbers. Echter, je kunt ook met de bouwstenen van LEGO of een andere fabrikant eigen creaties bouwen. Zo maakt het bedrijf The Block Zone een custom bouwpakket van een Audi RS4.

Het is dus geen origineel LEGO-pakket, maar een zelf bedacht bouwwerk van bouwstenen. Een groot voordeel hiervan is dat je complexere functies aan de auto kan toevoegen.

Geen product van LEGO, maar van een online community

The Block Zone heeft een online community die werkt aan het tot leven brengen van nieuwe sets. Een van deze is de Audi RS4, of hoe hij op de site heet: de German Wagon.

Audi RS 4, the block zone, LEGO Technics
(Afbeelding: The Block Zone)

Het team deed er naar verluidt twee jaar over om de Audi RS4, gemaakt van de bouwstenen, te voltooien en voor te bereiden op de uiteindelijke marktintroductie.

De Audi RS4 is op afstand te besturen

De Duitse station is erg gedetailleerd. Zo ligt er onder de openklappende motorkap een V8 en kunnen ook de deuren, de dakkoffer en de achterklep open.

De meest gave functie van de Audi is toch wel dat de wielen kunnen draaien middels een afstandsbediening en dat de RS4 over een elektromotor beschikt.

De Audi RS4 is een halve meter lang

Het bouwpakket bestaat uit 2.895 steentjes. Wanneer helemaal opgebouwd, is de Audi RS4 47 centimeter lang, 22,5 centimeter breed en 19 centimeter hoog. Bij de set krijg je een papieren instructieboekje, net als bij een echte LEGO-set.

De set is best betaalbaar

De custom Audi RS4-set wordt aangeboden voor 159,99 pond (192,13 euro). Voor dit geld krijg je het model zonder afstandsbediening. Wil je de auto met afstandsbediening, dan ben je 189,99 pond (228,16 euro) kwijt. Het bedrijf is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en verstuurt de bouwpakketten gratis. Verzendingen naar Europa duren doorgaans 5 tot 10 werkdagen.

LEGO komt met tijdloze Back to the Future DeLorean DMC-12

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.