Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Cupra Tavascan Concept laat elektrische toekomst van het merk zien

Elektrisch rijden heeft de toekomst en iedereen wil dat blijkbaar in een SUV doen. Daarom toont Cupra de Tavascan Concept. Een volledig elektrische SUV.

CUPRA Tavascan Electric Concept

Cupra, het sportievere submerk van Seat, laat even zien hoe de elektrische toekomst er volgens hen uit gaat zien. Dat doen ze aan de hand van een volledig elektrische SUV met een opvallend design: de Cupra Tavascan Concept. En hoewel het hier om een concept gaat, is de basis toch heel erg realistisch.

Twee elektromotoren

De Tavascan rolt namelijk op het MEB-platform van Volkswagen. Het platform waar bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 en de Audi Q4 e-tron op gebouwd gaan worden. En met dat platform komen ook bekende cijfers naar boven. Zo wordt de SUV aangedreven door twee elektromotoren (op elke as één) die samen goed zijn voor 225 kW (306 pk). In de bodem van de auto ligt een 77 kW-accupakket waarmee het geheel zo’n 450 kilometer  (WLTP) moet kunnen afleggen. Een sprintje van 0 – 100 km/h gaat binnen 6,5 seconden.

 

CUPRA Tavascan Electric Concept

De lijnen van de conceptauto zijn niet toevallig getekend omdat ze mooi zijn. Elk element van de SUV heeft volgens Cupra zijn aerodynamische functie. Elke uitsparing aan de voorkant van de auto zit er om de lucht zo efficiënt over of door de auto te laten bewegen. Ook sturen ze lucht langs het accupakket om deze te koelen. De 22 inch velgen dragen ook bij aan het hele verhaal. Zij zijn speciaal ontwikkeld om de luchtwervelingen zo schoon mogelijk te houden. Hierdoor glijdt de Tavascan beter door de lucht.

Leer, koolstofvezel en Alcantara

In het interieur heeft Cupra een poging gedaan om de perfecte mix van comfort voor de passagiers en overzichtelijkheid voor de bestuurder te creëren. Met andere woorden: de bestuurder krijgt alle informatie tot zich met de twee grote schermen die op hem gericht zijn. De overige inzittenden worden getrakteerd op luxe en rust. Dit laatste wordt bewerkstelligd door het gebruik van van contrasterende kleuren leer, koolstofvezel en Alcantara.

CUPRA Tavascan Electric Concept

De Cupra Tavascan Concept zal officieel aan het publiek voorgesteld worden tijdens de IAA in Frankfurt later deze maand. Daar zal ook de Cupra Formentor staan. Deze SUV gaat zeker in productie en wordt ergens in 2020 op de markt verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.