Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Corvette Sting Ray geeft zich bloot

Toegegeven, je hebt er flink wat ruimte voor nodig en zakken zo diep als de Marianentrog, maar los van dat is deze Chevrolet Corvette-demonstratiestand uit 1965 de perfecte aankleding voor iedere man cave.

Chevrolet Corvette-demonstratiestand

Wat is het? Simpel, het is een Corvette Sting Ray – uitgevoerd in Le Mans Blue, met een wit interieur – die oorspronkelijk als productiemodel van de band liep, maar daarna gelijk door een specialistisch bedrijf is gestript en omgebouwd tot een autoshowdisplay voor General Motors en Chevrolet. De stand demonstreert in detail alle kenmerken van de toen nagelnieuwe Corvette.

Om de onderhuidse techniek van de Sting Ray te showen, is de carrosserie op uitschuifbare poten geplaatst, die het exterieur ongeveer 60 centimeter kunnen optillen. Onder meer de krachtbron (een V8), de transmissie, de aandrijfas, de uitlaat en het chassis zijn opengewerkt, zodat omstanders kunnen zien hoe ze werken.

“Om de onderhuidse techniek te showen, is de carrosserie op uitschuifbare poten geplaatst”

De demonstratiestand wordt aangedreven door een aantal elektrische motoren dat niet alleen de carrosserie optilt, maar ook de interne onderdelen laat bewegen. Niet op volle snelheid natuurlijk, maar langzaam genoeg om de werking te doorgronden. Bij de belangrijkste componenten plaatste Chevrolet labels met daarop uitleg.

Wat er na het autoshowseizoen van 1965 met de Corvette is gebeurd, is niet bekend. In het midden van de jaren negentig dook hij echter op in Zuid-Afrika, waarna hij terugkeerde naar de Verenigde Staten voor een restauratie. Alle mechanische en elektrische onderdelen werken. Na een simpele druk op de knop gaat de body omhoog en begint alles te draaien.

De display wordt op zaterdag 2 mei bij RM Auctions in Fort Worth, Texas geveild. De verwachte prijs is niet mals, want het gevaarte moet tussen de 900.000 en 1,2 miljoen euro opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.