Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 30 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Toch corona in Formule 1: Sergio Pérez (Racing Point) test positief

De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft positief getest op het coronavirus en mist de Grote Prijs van Groot-Brittannië. De 30-jarige coureur van de renstal Racing Point legde in eerste instantie een test af die geen duidelijk resultaat opleverde.

Uit de tweede test bleek dat Pérez de ziekte Covid-19 heeft, meldde de internationale autosportfederatie FIA. Hij is de eerste coureur uit de Formule 1 bij wie het coronavirus is aangetroffen.

Vervanger Pérez nog niet bekend

De Mexicaan was na de eerste test uit voorzorg al in isolatie gezet. Het is nog onduidelijk wie hem dit weekeinde vervangt bij Racing Point. De renstal wil echter gewoon met twee auto’s meedoen op Silverstone. De Belg Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez, landgenoot van Pérez, zijn de reservecoureurs van Racing Point. Beiden hebben enkele jaren in de Formule 1 gereden, dus er is genoeg expertise aanwezig.

Pérez staat in de WK-stand na drie races op de zesde plaats met 22 punten. Volgens een woordvoerder van het team is de Mexicaan in Europa gebleven na de laatste GP, twee weken geleden in Hongarije. Pérez verkeert in goede gezondheid. Hij blijft voorlopig in isolatie.

silverstone formule 1
Archieffoto: het Silverstone-circuit (Afbeelding: AFP)

Formule 1 in afgesloten wereld

Volgens de FIA is er inmiddels contactonderzoek gedaan. Iedereen die nauw contact heeft gehad met Pérez is in quarantaine geplaatst. Onduidelijk is om hoeveel mensen het gaat. “De procedures van de FIA ​​en de Formule 1 hebben gezorgd voor een snelle beheersing van dit incident, dat geen grotere impact zal hebben op het evenement van dit weekeinde”, aldus de federatie.

Het Formule 1-seizoen is met maanden vertraging van start gegaan met een streng coronaprotocol. Iedereen op het circuit moet voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. Publiek is vooralsnog langer dan verwacht niet welkom bij de races.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.