Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Configureer maar! Hoe zou jij je Rezvani Vengeance samenstellen?

Keuzes, keuzes. Waar je bij een Opel Corsa zit te twijfelen tussen stoelverwarming en een panoramadak, zijn de opties op een Rezvani Vengeance een stuk exotischer. Wil je opbergruimte voor je vuurwapens? Of toch een gestikt logo op de hoofdsteunen?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een Rezvani Vengeance überhaupt? Het is een gigantische SUV met maximaal acht zitplaatsen op basis van de Cadillac Escalade. Standaard is een 6,2-liter V8 met 425 pk en 623 Nm. Je kunt ook kiezen voor een zescilinder turbodiesel met 280 pk 623 Nm of een 691 pk en 885 Nm sterke supercharged V8. Welke Vengeance je ook neemt, je bent sowieso 249.000 dollar kwijt (omgerekend ruim 255.000 euro).

Rezvani Vengeance met 125.000 dollar kosten Executive-optie

Maar dan begint de pret. Want hoe configureer je jouw Rezvani? Neem je camouflagelak, dan betaal je 7500 dollar meer. Een lier is 4500 dollar, een LED-balk op het dak ‘maar’ 2750 euro. Extreem duur is de Executive Seating-optie (125.000 dollar). Dan krijgt de Vengeance twee individuele stoelen achterin, die op allerlei manieren te verstellen zijn én zijn voorzien van verwarming, koeling en een massagefunctie.

Rezvani Vengeance
(Afbeelding: Rezvani)

Overigens blijft het daar niet bij. Als je Executive Seating aanvinkt, komt er een groot breedbeeldscherm tussen jou en de bestuurder, waarop je films kunt kijken. Je hebt toegang tot Apple TV en kunt internetten op een setje iPads. Wat verlichting betreft, heb je de keuze tussen een ‘sterrenhemel’ of LED-stroken langs het plafond.

Rezvani Tank is klaar voor oorlog met 1.000 pk

Military Package met kogelvrij glas, rookgordijn en pepperspray

Net geen 100.000 dollar is het Military Package. Dat bevat onder meer bepantsering, kogelvrij glas, een rookgordijn, runflatbanden, een versterkt onderstel, een stalen rambumper, deurgrepen die onder stroom gezet kunnen worden, bescherming tegen elektromagnetische pulsen, gasmaskers, zeven kogelvrije vesten en helmen, sirenes, verblindende lichten, pepperspray aan de buitenkant en een optionele bomdetector.

Gewoon het elegante dashboard van de Cadillac Escalade

In het interieur krijg je weinig mee van de brutalistische buitenkant. Het elegante dashboard komt namelijk rechtstreeks uit de Cadillac Escalade.

(Afbeelding: Rezvani)

De Rezvani Vengeance heeft dan ook standaard Apple CarPlay en Android Auto, een draadloze telefoonlader en een Teen Driver Mode, waarmee ouders de topsnelheid kunnen beperken en alle veiligheidssystemen onuitschakelbaar kunnen maken

Rezvani Vengeance
(Afbeelding: Rezvani)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.