Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 5 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Column: Brits, Italiaans of toch Duits of Japans?

Afgelopen weekend moest ik kiezen tussen het British Race Festival in Zandvoort of Auto Moto d’Italia in Rosmalen maar ik koos geen van beiden. Wel ging ik op de koffie bij een specialist in Italianen.

“Ik kan niet kiezen en snap niet veel van mensen die echt maar een land fanatiek tot favoriet verklaren”

Ik reed daar zelfs proef met een Lancia, maar daarover later meer. De terugreis werd weer in alle comfort verzorgd door een rasechte Franse reismobiel, de nieuwe Renault Espace. Onderweg stopte ik nog met mijn neef om te kijken of je een Toyota Tercel Coupé al vintage kunt gaan noemen en spotte ik een geweldige TVR en een heldhaftige ratlook Amerikaan, check mijn Instagram-account maar. En bij al die auto’s steeg mijn harttoerental, dat gebeurde vroeger ook bij mijn Mehari’s en later de 911 SC of de mooie Isabella die ik ooit de mijne mocht noemen. Goed mijn punt is gemaakt, ik kan niet kiezen en snap niet veel van mensen die echt maar een land fanatiek tot favoriet verklaren. Ik zie en proef het liefst zoveel mogelijk van verschillende autoculturen en spreek wat dat betreft auto-esperanto.

Hoe is dat bij jullie, praten en kijken jullie alleen maar Italiaans, Duits, Japans of Frans? Reageer in welke taal dan ook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.