Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Citroëns Airbumps geaccepteerd

Hoe zou de bedenker van Citroëns Airbumps zich nu voelen? Bij de introductie van de C4 Cactus ontstond er nog de nodige ophef over de opvallende kunststoffen luchtkussens op de flanken.Was hij te ver gegaan? Blijkbaar niet, want de Airbumps zijn dermate geaccepteerd door het publiek dat de bruikbare flankversiering op meerdere modellen zijn te vinden.

Citroën maakte er geen geheim van. De Airbumps zijn gewaagd, stelde het merk. Maar het management van de Franse autobouwer stond achter de slimme vinding en gaf groen licht voor de stootkussens. De consument heeft zijn stem inmiddels laten gelden: de acceptatie is groot. Op de kleinere C3 biedt de fabrikant de mogelijkheid om de Airbumps kosteloos achterwege te laten. Iets waarvoor zelden wordt gekozen, geeft Citroëns productplanner Xavier Peugeot aan. Het merk verkoopt 70% van de C3’s in de luxere uitvoeringen mét Airbumps.

Aangepaste vorm

De luchtkussens maken inmiddels deel uit van Citroëns designstijl. De flankbeschermers komen echter niet op alle modellen in dezelfde vorm, zo toont de fabrikant al met de C5 Aircross aan. “We passen de Airbumps aan het autoconcept aan. Ziet u al een C5 met de Airbumps van de C4 Cactus?” zegt Xavier Peugeot.

Programma

Citroën past de Airbumps inmiddels op de C4 Cactus en C3 toe en levert de stootkussens ook op de reeds aangekondigde C5 Aircross. Ook de C3 Aircross krijgt Airbumps op de flanken.

4 Citroën C4 Cactus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.