Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Citroën Ami-One is ‘EV voor iedereen’ en gaat dit jaar nog in productie

Volledig elektrische auto’s zijn op dit moment nog een stuk duurder dan hun broers met verbrandingsmotor. Citroën wil daar dit jaar al een grote verandering in maken, zo laat het in een korte video op YouTube weten. Hoewel het niets bevestigt, lijkt het hier om de eerder getoonde Ami-One te gaan.

In de video, die maar twintig seconden duurt, zien we heel kort de neus van een nieuw Citroën-model. Het merk plaatst daarbij de volgende tekst: ‘In 2020, Citroën makes electric mobility accessible to all!’ Meer informatie over die auto belooft het merk op 27 februari te geven.

Ami-One

Meer dan het donkere shot van de neus krijgen we in de video niet te zien. Dat hoeft ook niet, want we weten bijna zeker dat het hier om de Citroën Ami-One gaat. Vorig jaar presenteerde de Franse autobouwer al een studiemodel van die auto. Kort geleden kondigde het aan dat het fraaie, futuristische stadsautootje ook daadwerkelijk in productie gaat. 1+1=2, en dus lijken we hier het front van de aankomende Ami-One te zien.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Naar verluidt wordt de vormgeving natuurgetrouw van het conceptmodel overgenomen. Wel zijn de lichtunits op het font anders ten opzichte van het studiemodel. Die had twee diagonale led-strips, in de video die Citroën nu toont zien we kleine ronde koplampen. De tweezits EV verwachtten we eerder al deze zomer op de markt, maar dat lijkt nu door Citroën zelf bevestigd.

Citroën Ami-One

Renault

Daarmee is Citroën overigens niet de eerste fabrikant die kleine en zeer scherp geprijsde EV’s op de markt brengt. Eind vorig jaar meldde Renault namelijk al dat het de K-ZE, een kleine elektrische stadsauto voor de Chinese markt, gaat aanpassen en ook naar ons continent brengt.

De K-ZE heeft in China een enkele elektromotor, goed voor 43 pk en 119 Nm. De topsnelheid bedraagt 104 km/h. Het kleine stadskarretje heeft een bereik van ongeveer 250 kilometer dankzij het batterijpakket met een capaciteit van 26,8 kWh. Verwacht wordt dat die auto in ons continent ongeveer €11.000 gaat kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.