Autovisie
Autovisie Nieuws 2 nov 2018

Nederlandse Grand Prix mogelijk in 2020 op Zandvoort

Het Circuit Zandvoort kan al in 2020 een Nederlandse Formule 1 Grand Prix organiseren. De organisatie van de Formule 1 heeft het circuit daarvoor een concreet aanbod gedaan.

Zandvoort

Bernhard van Oranje, eigenaar van het Circuit Zandvoort, bevestigt dat tegenover de Telegraaf. “Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is.” Zandvoort moet voor de rechten ongeveer 20 miljoen euro betalen. De totale kosten voor de organisatie worden geschat op zo’n 30 tot 40 miljoen euro. De laatste Nederlandse grote prijs werd in 1985 gehouden, eveneens op het Circuit Zandvoort.

Assen ook nog in de race

Bij het TT Circuit in Assen wordt verbaasd gereageerd op het nieuws. “We hebben meteen contact gezocht met Londen om dit te verifiëren”, zei voorzitter Jos Vaessen vanmorgen in de media, “want wij weten nergens van. Voor zo ver wij weten zijn wij nog steeds een serieuze kandidaat. Wij hebben de financiering al rond. […] Het is geweldig als de Formule 1 naar Nederland komt en ik zal Zandvoort feliciteren als zij het mogen doen, maar wij zijn er ook klaar voor.”

Reageer op artikel:
Nederlandse Grand Prix mogelijk in 2020 op Zandvoort
Sluiten