Autodesigner Christopher Svensson, ontwerper van onder meer de nieuwe Ford GT, is op 53-jarige leeftijd overleden. Hij vocht lange tijd tegen kanker.

Inspirerende leider

"Chris was een getalenteerd designer, een inspirerende leider en een vriend voor vele mensen”, aldus Ford in een statement. "Hij heeft ontelbaar veel bijgedragen tijdens zijn 26-jarige carrière bij Ford. We gaan hem enorm missen.”

Geesteskind

Svensson vertrok op 1 juli bij Ford. Dat gebeurde geheel achter de schermen uit respect voor zijn privacy. Zijn laatste geesteskind is de fonkelnieuwe Ford GT. Gelukkig kon hij van zijn eigen exemplaar nog genieten, want in april dit jaar nam hij de sleutels in ontvangst. Svensson  had ook een Mustang Fastback uit 1965.

Meer Ford-ontwerpen

Toch was Svensson verantwoordelijk voor nog veel meer ontwerpen van Ford. Hij heeft gewerkt aan de Ford Ka, Puma, Cougar, Fiesta, Focus (derde generatie), C-Max, Mondeo, Falcon, Taurus en Mustang. Ook conceptmodellen als de Ford Visos, Mercury MC2 en Ford P2000 Holographic zijn ontworpen met zijn hulp. En ken je de roze FAB1 uit de film ‘Thunderbirds’ uit 2004 nog? Ook die komt van zijn hand.