Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2018

Chinese merk Lynk & Co voorlopig niet naar Europa

De Volvo-fabriek in het Belgische Gent gaat voorlopig geen Lynk & Co-modellen bouwen. Het Chinese zustermerk van Volvo zou volgend jaar op de Europese markt komen, maar ziet daar nu vanaf.

Lynk & Co 01 - Autovisie.nl

Lynk & Co is een Chinees merk van Geely, dat ook eigenaar is van Volvo. Tot nu toe heeft het drie modellen geïntroduceerd: de 01 (een flinke SUV), de 02 (een compacte SUV) en de o3 (een sedan). Allemaal maken ze gebruik van Volvo-techniek. In Europa – waar ze volgend jaar op de markt hadden moeten komen – zou het onderhoud bijvoorbeeld gewoon bij de Volvo-dealer gaan gebeuren.

Van uitstel komt afstel

Maar nu meldt Lynk & Co opeens dat het in China blijft. Als vage reden wordt genoemd: “de toegenomen volatiliteit op de Chinese markt en stijgende macro-economische onzekerheid”. Officieel is er alleen sprake van uitstel, maar de Belgische vakbonden vrezen dat van uitstel afstel komt. Lynk & Co meldt niet wanneer de productie van de 01 in Gent dan wél begint.

Succes van de XC40

Overigens kan Volvo de vrijgekomen capaciteit in Gent goed gebruiken. In de fabriek wordt de XC40 gebouwd, die zo succesvol is dat Volvo volgend jaar de productie met vijftig procent wil verhogen. In Gent rollen ook de oudere V40 van de band en de nieuwe V60. De productie van die eerste stopt in 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese merk Lynk & Co voorlopig niet naar Europa
Sluiten