Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Chinese elektrische auto verliest accu tijdens rijden

Accu’s wisselen, sommigen merken pronken ermee en andere vinden het onzin. Of je nu accu’s wil wisselen of niet, belangrijk is in ieder geval dat de batterij goed vastzit onder je auto, anders krijg je hetzelfde als deze Chinese elektrische auto.

Een voetganger in China filmde hoe de accu tientallen meters achter de EV ligt. Het incident vond plaats in de Chengdu in de Chinese provincie Sichuan.

Chinese elektrische auto verliest accu

De elektrische auto waaronder de accu vandaan viel, is een Cao Cao 60. We geven dit specifieke exemplaar de bijnaam: Ciao Ciao 60. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden ligt er een 51,8 kWh accupakket in de bodem, of op straat. Hiermee kan-ie zo’n 415 kilometer afleggen.

Net als alle modellen van Nio kan deze Cao Cao 60 van accu wisselen. Onduidelijk is of dit accupakket na een swap onder de elektrische auto vandaan viel.

Cao Cao is een merk van de Chinese autogroep Geely, net als Volvo, Lotus en nog veel meer merken. De fabrikant zegt dat een accu van de 60 in slechts 60 seconden te verwisselen is. Een indrukwekkende tijd. Bij elektrische auto’s van Nio heb je namelijk zo’n 5 minuten nodig voor een Battery Swap.

Door de korte video is er niet te zien of de accu blijvend beschadigd is, of dat het batterijpakket gewoon weer onder de elektrische auto gezet kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.