Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mrt 2018

Chinees automerk Lynk Co gaat auto’s in België bouwen

Het fonkelnieuwe Chinese automerk Lynk & Co, dat onlangs in het thuisland van start ging, gaat vanaf eind 2019 auto’s in België laten maken. Aandeelhouder Volvo Cars zal de productie voor de Europese markt voor zijn rekening nemen.

Lynk & Co 01 - Autovisie.nl

Lynk & Co, dat voor 30% in handen is van Volvo Cars, krijgt productieplaatsen in de Volvo-fabriek in het Belgische Gent. Niet verwonderlijk, aangezien in de faciliteit de Volvo XC40 wordt gemaakt, terwijl de fabriek vanaf komend jaar ook de nieuwe S40 en V40 gaat maken. De producten van Lynk & Co delen hun architectuur met de drie Volvo-types. Het gaat om het zogeheten Compact Modular Architecture, waarop ook modellen van Volvo’s zustermerk en Lynk & Co’s aandeelhouder (50%, resterende 30% zijn in handen van de moedermaatschappij Zhejiang Geely Holding) komen te staan.

Stekkerhybride

Het Chinese label wil in 2020 de Europese markt betreden en zal vanaf dat moment ook auto’s lokaal produceren. Het merk werd in 2015 opgericht. De autobouwer richt zich met zijn eerste model op de SUV-liefhebber. Het allereerste model van Lynk & Co is de 01. De auto is aangekondigd met de Volvo-motoren 1.5-driecilinder met turbo en 182 pk, een 2.0- viercilinder met 242 pk en de stekkerhybride met 223 pk.

Reageer op artikel:
Chinees automerk Lynk Co gaat auto’s in België bouwen
Sluiten