Autovisie
Autovisie Nieuws 26 apr 2019

Chevrolet maakt zich op voor productiestart Corvette C8

Nu Chevrolet de onthullingsdatum van de nieuwe Corvette heeft bekendgemaakt, kan de fabriek in het Amerikaanse Bowling Green de voorbereidingen treffen voor de achtste generatie Corvette. De autobouwer wil de bouw van de kakelverse sportwagen direct met twee ploegendiensten aanvangen.

Chevrolet Corvette C8

Chevrolet start met een enkele ploegendienst, maar zodra de opstartfase is afgerond wordt de tweede shift geïntroduceerd, zo geeft de autobouwer aan. Om de tweede ploegendienst mogelijk te maken, zal het bedrijf de huidige groep medewerkers opnieuw indelen. In de faciliteit waar de Corvette het levenslicht ziet, werken momenteel bijna 900 personen. Chevrolet Corvette C8

Een keer eerder

In de historie van de Corvette maakte Chevrolet een keer eerder gebruik van een tweede ploegendienst. Dat was in 1984 toen de fabrikant de vierde generatie introduceerde. De extra productiecapaciteit was echter voor korte duur. Na een jaar werd de productie van de sportwagen beperkt tot een shift.

Gecamoufleerde Vette

Chevrolet stelt de nieuwe Corvette op 18 juli voor. De auto werd onlangs getoond door de autobouwer, zij het in een gecamoufleerde trim. De sportwagen is compleet nieuw en krijgt voor het eerst de motor achterin in plaats van voorin. Daardoor is het complete concept van de achtste generatie anders dan van de huidige editie en zijn zes voorgangers.

Chevrolet Corvette C8

Financiële injectie

Bowling Green vormt al bijna veertig jaar de thuisbasis van de Corvette-productie. Moederconcern General Motors investeerde al meer dan 900 miljoen dollar in de faciliteit sinds 2011.