Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Chevrolet Corvette Grand Sport is pace car Indianapolis 500

De Grand Prix van Monaco is legendarisch, net als de 24 uur van Le Mans. In de Verenigde Staten is echter de Indianapolis 500 de heilige graal van de racerij. En daar hoort altijd een speciale ‘pace car’ bij. De Chevrolet Corvette Grand Sport in dit geval.

c8

Vorig jaar mocht de Chevrolet Camaro voor het veld uit rijden, maar in 2017 is het weer de Corvette. De ‘All-American Sports Car’ doet namelijk voor de veertiende keer dienst als pace car. Ditmaal dus in Grand Sport-vorm, met een 6,2 liter V8 die 466 pk levert.

“Formule 1-coureur Fernando Alonso verschijnt dit jaar aan de start”

En natuurlijk is Chevrolet trots. Marketingdirecteur Steve Majoros maakt dat met veel hyperbool duidelijk en zegt dat de Corvette Grand Sport de perfecte pace car is voor “het grootste racespektakel in de wereld”.

LEES OOK: CORVETTE VOOR DERTIENDE KEER PACE CAR INDY 500 (foto’s van alle dertien)

De Indy 500 is echter een typisch Amerikaans fenomeen. De enige reden dat de rest van de wereld dit jaar geïnteresseerd is, is het feit dat Formule 1-coureur Fernando Alonso aan de start verschijnt. Hij slaat op 28 mei de Grand Prix van Monaco over en geeft zijn McLaren aan Jenson Button.

Snel spel: Indianapolis 500: The Simulation (1989)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.