Autovisie
Autovisie Nieuws 3 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Oh say, can you see!’ Chevrolet breekt wereldvlagrecord

‘America, truck yeah!’, om de film Team America: World Police maar even te parafraseren. Deze Chevrolet Silverado had er 445 pk en 1233 Nm voor nodig, maar het record ‘de grootste vlag ooit voortgetrokken door een auto’ heeft hij met… ahum… vlag en wimpel gebroken.

Chevy-silverado-record-02

Misschien hadden de Verenigde Staten dit onvervalste staaltje patriotisme even nodig. Een scheutje zelfvertrouwen in de aanloop naar presidentsverkiezigen waarin een kolderieke schetsfiguur nog een serieuze kans maakt ook.

Dus betrad Chevrolet de Texas Motor Speedway met twee Silverado’s; fullsize pickups met elk een 6,6 liter V8 Duramax turbodiesel voorin en een vlag van 280 vierkante meter aan een stellage op de laadbak. De ene trok de ‘Star-Spangled Banner’, de andere de vlag van Texas.

LEES OOK: TOP 10 – PICKUP TRUCKS MET EEN PK-OVERSCHOT

Om het wereldrecord ‘grootste vlag ooit voortgetrokken door een auto’ te breken, moesten de Silverado’s hun gesleep 100 meter volhouden, maar uiteindelijk reden ze… nou, nou, poe, poe… allebei vier ronden over de twee kilometer lange ovale baan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.