Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Callaway shooting brake en andere vette Corvettes

Callaway heeft een rijke historie met het verbouwen van Chevrolet Corvettes. In navolging van verschillende excentrieke modellen levert de Amerikaanse tuner nu ook een shooting brake: de AeroWagen.

Callaway AeroWagen
Callaway Corvette AeroWagen

De Corvette Stingray C7 is standaard al geen onaantrekkelijk model, maar Callaway maakt ‘m nog eens extra bijzonder. De firma heeft bevestigd dat de Stingray AeroWagen, die drie jaar geleden voor het eerst als studiemodel getoond werd, nu daadwerkelijk op bestelling gebouwd wordt.

Eind 2016 kunnen de eerste gelukkige eigenaren hun exemplaar verwachten, gebaseerd op een regulier exemplaar van de C7 Coupé. De verbouwing omvat vooral de montage van een koolstofvezel achterstuk, dat desgewenst ook weer zonder al teveel gedoe van de auto afgehaald kan worden. De kosten bedragen 15.000 dollar (zo’n 13.000 euro), bovenop de aanschafprijs van een Corvette natuurlijk.

Callaway Twin Turbo Corvette C4 ‘SledgeHammer’

SledgeHammer

Callaway heeft een indrukwekkende historie. Oprichter Reeves Callaway begon in de jaren zeventig als hobbytuner. Hij schroefde onder meer turbo’s op BMW’s en voerde zo zelfs een Alfa Romeo GTV-6 op. Al snel werd Callaway opgemerkt door Chevrolet, dat via dealers zijn tuningpakketten ging verkopen voor Corvettes.

VIDEO: CHEVROLET CORVETTE Z06 VS. DODGE VIPER SRT

De eerste Callaway-Corvette die echt opzien baarde, was de C4 Callaway Twin Turbo Corvette. Daar kwam namelijk Project SledgeHammer uit voort: dankzij twee turbo’s leverde de 5,7-liter V8 in dit monster meer dan 900 pk en 1000 Nm, waarmee een duizelingwekkende topsnelheid van 410 kilometer per uur kon worden gehaald.

Callaway C13 Speedster

Speedster

Na uitstapjes met onder meer Land Rover en Mazda kreeg Callaway in 2006 de taak om GT3-raceversies van de Corvette C6 Z06 te bouwen én te runnen. Een stuk opvallender was echter de Callaway C16 die in dezelfde periode verscheen: deze Corvette C6 week met name visueel flink af van de standaardauto en was voorzien van een ruim 650 pk sterke 6,2-liter V8 met supercharger. Vooral als open Speedster met slechts twee piepkleine ruitjes en geen dak is deze Callaway-creatie ons bijgebleven.

Callaway Corvette C7 GT3-R

De firma heeft zich daarna nog gericht op onder meer de vorige generatie van de Chevrolet Camaro en verschillende pickup trucks van General Motors. Inmiddels is Callaway ook druk met de ontwikkeling van een GT3-versie van de C7, die dit seizoen zijn racedebuut maakt op de Europese circuits. Naast de levering van AeroWagens, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.