Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Cadillac XT6: nog een SUV van Cadillac

Cadillac blijft zijn SUV-gamma verder uitbreiden. Na de XT4 en XT5 presenteert Cadillac nu de XT6. Net een maatje groter en wat luxueuzer. Cadillac positioneert het model onder de Escalade.

Escala

De XT6 is best een interessant model, want de SUV is als eerste Cadillac voorzien van het nieuwe gezicht van het merk. Deze nieuwe designtaal debuteerde op de Escala Concept uit 2016. In de toekomst nemen alle Cadillacs dit nieuwe familiegezicht van de XT6 over. Zo ook de nieuwe Escalade waaraan Cadillac achter de schermen hard werkt.

Cadillac XT6 Foto 1

Zes zitplaatsen

De Cadillac XT6 is een zeszitter, met op de tweede en derde zitrij twee zitplaatsen. De auto is uitgerust met adaptieve cruise controle, Night Vision, een HD Surround Vision Camera en meer, zoals op elke zitrij twee USB-poorten voor het opladen van apparaten.

V6 met cilinderuitschakeling

Voor de aandrijving zorgt een 3,6-liter V6-benzinemotor, gekoppeld aan een negentraps automaat. Deze zespitter levert 310 pk en heeft cilinderuitschakeling waarbij het systeem twee van de zes cilinders uitschakelt als het maximumvermogen niet wordt gevraagd.

Lente 2019

De Cadillac XT6 debuteert op de North American International Auto Show in Detroit van 14 tot 27 januari. Cadillac bouwt hem in Spring Hill, Tennessee. De orderboeken in de Verenigde Staten openen aankomende lente. Of de XT6 ook naar Europa komt, is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.