Autovisie
Autovisie Nieuws 2 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Cadillac snel met meer SUV’s

In de Verenigde Staten krimpt het segment van de traditionele sedan ieder jaar. “Cadillac kan niet snel genoeg met meer SUV’s komen”, vertelt Hampden Tener, marketingbaas bij Cadillac.

Gat tussen XT5 en Escalade

De Escalade verkoopt ver boven verwachting en er is ook veel interesse voor de XT5. Maar Cadillac ziet mogelijkheden voor meer SUV’s. De types moeten het Omega-platform van de grote CT6 gaan gebruiken. Op dit moment wordt het alleen toegepast voor de topsedan, maar het platform is modulair genoeg om ook geschikt te zijn voor SUV’s. Het merk wil het gat tussen de XT5 en Escalade zo snel mogelijk dichten en de strijd aangaan met de Audi Q7 of een BMW X5. De motoren zouden grotendeels overgenomen worden van de CT6, wat betekent dat hij er komt met een viercilinder en twee zescilinders die beiden beschikken over vierwielaandrijving en cilinderuitschakeling.

BEKIJK OOK: EERSTE TESTNOTITIES: CADILLAC CT6

Concurrent voor Bentayga?

Een SUV onder de XT5 die groter is dan Audi’s Q5 heeft voor Cadillac op dit moment minder prioriteit. Tener ziet meer in SUV’s boven het formaat van de XT5 dan eronder. Compacte SUV’s zijn vooral belangrijk in Europa, maar vinden in de belangrijkste markten voor Cadillac (de VS en China) minder aftrek. Cadillac moet in de ogen van Tener vooral een luxemerk blijven en dat ook uitstralen. Over een mogelijke top-SUV, ver boven de Escalade en meer een concurrent voor de Bentley Bentayga, zwijgt Tener nog, al zegt hij wel dat een dergelijke auto goed zou zijn voor het merk.

Cadillac XT5 - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.