Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Cadillac: elektrische modellen nog niet kostendekkend

Met de ELR stapte Cadillac voor het eerst in de wereld van de elektrische voertuigen. De stekkercoupé bleek geen groot succes te zijn. Vandaar dat General Motors’ luxemerk geen vervolg aan de luxe broer van de Opel Ampera gaf. Voorlopig staat de ontwikkeling van een elektrische Cadillac ook niet op de agenda.
Cadillac ELR bCadillac staat echter niet negatief tegenover elektro-auto’s, zo geeft Cadillacs topman Johan de Nysschen uit. “Cadillac moet binnen General Motors zijn eigen broek ophouden en gezien het huidige aanbod kun je stellen dat een EV nog lang niet kostendekkend is. We komen wel met elektrische modellen, maar ver na 2020.”

Technologie

De Nysschen verwacht dat er pas over een jaar of tien een significant grotere marktvraag naar elektro-auto’s zal zijn. De laadinfrastructuur is dan sterk verbeterd en door de komst van meer aanbieders zal ook de vraag toenemen. Cadillac heeft het voordeel dat het niet zelf de elektrotechniek hoeft te ontwikkelen. “Ons moederconcern heeft de technologie in huis”, aldus De Nysschen. “We kunnen daar optimaal van profiteren.”

CT6 Plug-in

Het huidige leveringsprogramma van Cadillac omvat wel een plug-in hybrideversie van de grote CT6. Dat model werd eind vorig jaar voorgesteld en gaat in eerste instantie in China en de Verenigde Staten in de verkoop. Van dat model heeft de autobouwer wel hoge verwachtingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.