Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 11 jan 2016

Cabrioletversie van Infiniti Q60 Coupé niet zeker

Infiniti is er nog steeds niet uit of het van de Q60 Coupé ook een cabrioletversie zal uitbrengen. Een en ander is afhankelijk van de vraag naar zo’n model. Van de G37, die later werd omgedoopt naar Q60, verscheen wél een convertible met inklapbare hardtop.

De Q60 Coupé volgt na de Q50 en Q30/QX30 en verschijnt in de zomer van dit jaar op de Europese markt, inclusief Nederland. Belangrijkste concurrenten van het model zijn de Lexus RC, BMW 4 Serie Coupé, Mercedes-Benz C-Klasse Coupé en de Audi A5 Coupé.

“De Q60 Coupé wijkt nauwelijks af van de eerder onthulde concept car”

Infiniti’s designbaas Alfonso Albaisa heeft de Q60 Coupé een sportief maatpak aangemeten dat eigenlijk nauwelijks afwijkt van de eerder onthulde Q60 Coupé concept car. De Infiniti is bij zijn introductie leverbaar met een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 211 pk en een 3,0 liter biturbo met 400 pk. Infiniti koppelt alle motoren aan een zeventraps automaat die de achterwielen aandrijft. Vierwielaandrijving is optioneel leverbaar. De Infiniti Q60 komt in de tweede helft van 2016 op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.