Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 apr 2020

Helder Heineken: Cadillac was echt niet van bierbrouwer

Het hoofdstuk over de vermeende ‘Heineken Cadillac’ kan definitief worden gesloten. BVA Auctions bevestigt aan Autovisie dat de auto niét van Heineken is geweest.

En daarmee gaat de koop niet door, zo hebben alle betrokken partijen besloten. BVA Auctions schrijft daarover het volgende aan Autovisie:

“Vanmiddag is er contact geweest tussen de koper van de Cadillac Fleetwood en het voormalig hoofd van de beveiliging van Heineken. Tijdens dat gesprek is door het hoofd van de beveiliging aangegeven dat deze Cadillac niet van dhr. Heineken kan zijn geweest. Gezien de betrouwbaarheid van de bron is deze uitspraak voor zowel de verkopende als de kopende partij aanleiding om dit kavel niet te gunnen. Er is dus geen sprake van koop door de hoogste bieder. BVA Auctions is blij dat er definitief duidelijkheid is gekomen.”

Geen hard bewijs bezit Heineken

Vanmorgen was BVA Auctions er nog van overtuigd dat het kavel wél eigendom was geweest van Freddy Heineken. Dat verklaarden ze nadat zakenglossy Quote had geschreven dat het verhaal achter de ‘Heineken Cadillac’ niet zou kloppen. BVA-woordvoerder Hans Winter meldde ons wel dat de zaak nader onderzocht zou worden. Het veilinghuis bleef op basis van hun informatie uit meerder bronnen ook volhouden dat het wel om de auto van de biermagnaat ging. Het voormalig hoofd van de beveiliging van Heineken heeft dat nu echter ontkracht. Voor BVA Auctions, de verkopende en kopende partij reden genoeg om het kavel niet te gunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helder Heineken: Cadillac was echt niet van bierbrouwer
Sluiten