Autovisie
Autovisie Nieuws 18 nov 2016

Buick Velite Concept op Auto Guangzhou

De Verenigde Staten zijn niet langer de belangrijkste markt voor Buick. In China verkoopt het luxere merk van General Motors wonderwel de meeste auto’s en dus krijgt dat land zijn eigen studiemodel. Deze Velite Concept is door Buick getekend en in samenwerking met het Chinese SAIC ontwikkeld.

buick_velite_concept2

In 2014 verkocht Buick zo’n 900.000 auto’s in China, wat meer dan vier keer zoveel is als het merk in thuisland Amerika aan de man (en vrouw) wist te brengen. Deze Velite Concept is daarom gepresenteerd tijdens Auto Guangzhou. Het studiemodel laat volgens Buick zien hoe een toekomstige hybride of elektrische auto van het merk eruit kan zien. De ‘groene’ modellen van Buick gaan onder de noemer Buick Blue op de markt komen.

LEES OOK: VOOR U GEVONDEN – RECORDBREKENDE BUICK

Deze Velite Concept heeft een niet nader gespecificeerde plug-in hybride aandrijflijn met lithium-ion batterijen. Daarbij is hij uitgerust met een aantal autonome functies, een heel scala aan veiligheidssystemen en staat hij op allerlei manieren in verbinding met mobiele apparaten, het internet en ‘de cloud’. Want offline rijden is er straks niet meer bij helaas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.