Autovisie
Autovisie Nieuws 2 sep 2015

Bugatti Vision Gran Turismo glimp van Veyron-opvolger?

Kunnen we in deze Vision Gran Turismo de opvolger van de Veyron al zien? Een beetje, al wil Bugatti niet verklappen welke ontwerpdetails gaan terugkomen op de aankomende Chiron-supersportwagen.

Bugatti Vision Gran Turismo 001

Vision Gran Turismo is de digitale viering van vijftien jaar Gran Turismo-racegames. Voor het zesde deel in de spelreeks, die exclusief is voorbehouden aan Sony’s PlayStation-console, heeft bedenker Kazunori Yamauchi autofabrikanten gevraagd om speciale studiemodellen te ontwerpen, waarmee in de game geracet kan worden.

“De Vision Gran Turismo is geïnspireerd op de Bugatti Type 57”

Bugatti is een van de merken die aan zijn oproep gehoor hebben gegeven. Deze Vision Gran Turismo is geïnspireerd op de Bugatti Type 57 die in 1937 en 1939 de 24 uur van Le Mans won en biedt alvast een inkijkje bij de opvolger van de Veyron, die naar verluidt Chiron gaat heten (net als het achttiencilinder studiemodel dat Bugatti in 1999 onthulde).

De Vision Gran Turismo, waarvan nog geen ‘technische details’ zijn vrijgegeven, is later deze maand te downloaden in Gran Turismo 6. Bij een uit nulletjes en eentjes opgebouwde Bugatti blijft het echter niet. Het merk uit Molsheim presenteert het model in levender lijve op de IAA in Frankfurt, die op 15 september van start gaat.

Volgend jaar maart is het op de autoshow van Genève de beurt aan de Veyron-opvolger. Deze zal in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd stuks worden gebouwd en wederom een 8,0 liter W16 krijgen. Die krachtbron was in de Veyron (waarvan vierhonderdvijftig exemplaren werden gebouwd) goed voor maximaal 1200 pk, maar levert in de Chiron 1500 pk.

De Bugatti is het achttiende Vision Gran Turismo-model dat naar Gran Turismo 6 komt. En de koek is nog zeker niet op. Onder meer Audi, Daihatsu, Ford, Honda, Hyundai, Lamborghini en Tesla komen nog met hun eigen concepts. Hieronder staan de auto’s die tot nu toe zijn verschenen in het Vision Gran Turismo-programma.