Remco Slump
Remco Slump Nieuws 6 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe weet je dat je veel te veel geld hebt? Nou, zo…

De Amerikaanse politicus Bernie Sanders heeft een mooi voorstel. Iedereen die meer verdient dan 1 miljard dollar moet over het bedrag daarboven 100 procent belasting betalen. Want ook dan kun je deze drie zeldzame Bugatti’s nog wel betalen…

Is het normaal dat Jeff Bezos een vermogen heeft van 127 miljard dollar? Nee, natuurlijk niet. Niemand zou zoveel geld moeten hebben. Reken maar uit. Bezos kan met gemak 36.000 (!) Bugatti Chirons kopen.

Drie Bugatti World Record Editions

Nou zal er niemand zijn die zoveel Bugatti’s heeft – op mogelijk de Sultan van Brunei na – maar één trouwe Bugatti-klant heeft in ieder geval alle World Record Editions van de Veyron en Chiron. Bugatti heeft ze naar het hoofdkantoor in Molsheim gehaald.

Bugatti
(Afbeelding: Bugatti)

De auto’s horen kennelijk bij de Singh Collection, de autoverzameling van een vermogende Indiase zakenman. Hij had niet alleen zijn World Record Editions meegebracht naar Frankrijk, maar ook zijn Bugatti Veyron Pur Sang en Divo.

(Afbeelding: Bugatti)

Veyron Super Sport World Record Edition

De Veyron 16.4 Super Sport World Record Edition is de oudste van het stel. Het voertuig tikte in 2010 een snelheid van 431 km/h aan, op het Ehra-Lessien-testcircuit van de Volkswagen Group. Zijn W16 met vier turbo’s levert een vermogen van 1200 pk.

(Afbeelding: Bugatti)

Veyron Grand Sport Vitesse WRC Edition

Drie jaar daarna werd de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Word Record Edition de snelste cabriolet op aarde, door met het dak open maar liefst 408 km/h te gaan.

(Afbeelding: Bugatti)

Chiron Super Sport 300+ gaat 490 km/h

De nieuwste World Record Edition is de Chiron Super Sport 300+. Hij is in theorie in staat om 300 mph te halen (482,80 km/h), maar op de productieversie zit een begrenzer.

Met die elektronische schoolmeester uitgeschakeld, haalde coureur Andy Wallace in 2019 een uitzonderlijk hoge snelheid van iets meer dan 490 km/h.

Het was de droom van de Indiase eigenaar om alle drie auto’s bij elkaar te krijgen in Molsheim. Daar werden ze gesigneerd door designbaas Achim Anscheidt en ook door coureurs Andy Wallace en Pierre-Henri Raphanel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.