Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mei 2020

Britse regering legt mogelijk bom onder herstart Formule 1

De quarantaineplannen van de Britse regering kunnen tot gevolg hebben dat de grands prix in de Formule 1 op Silverstone niet door kunnen gaan. De organisatie laat weten dat er duizenden aan de sport gerelateerde banen op het spel staan.

De (her)start van het seizoen staat begin juli in Oostenrijk gepland. Daarna zijn er twee races in Groot-Brittannië. Het gaat vanwege de coronacrisis om races zonder toeschouwers.

Veertiendaagse quarantaine

De Britse regering heeft gezegd een veertiendaagse quarantaine te willen invoeren voor de meeste mensen die het land binnenkomen de komende weken. Daarmee wil het Verenigd Koninkrijk een tweede piek in de coronabesmettingen tegengaan. “Zo’n quarantaine zou het onmogelijk maken om de Grote Prijs van Groot-Brittannië te houden dit jaar”, zei een woordvoerder van de Formule 1.

“Dit heeft een enorme impact voor tienduizenden banen die gelinkt zijn aan de Formule 1 en toeleveringsbedrijven. Om topsport weer op tv te krijgen zullen er uitzonderingen gemaakt moeten worden”. Zeven van de tien Formule 1-teams hebben hun basis in Engeland.

Formule 1-kalender 2020

Het is nog niet bekend wanneer de races op Silverstone zouden starten. Eerder werd onofficieel gesproken over dubbele raceweekenden op 26 juli en 2 augustus. Aanvankelijk zou dit 19 juli zijn, maar er wordt marge ingebouwd ten opzichte van de geplande seizoensopener in Oostenrijk.

Dubbele raceweekenden lijken de weg vooruit. Na de weekends in Spielberg en Silverstone wil de Formule 1 ook in Hongarije nog een dubbel raceweekend organiseren. In totaal zouden er nog 19 races door kunnen gaan dit seizoen. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton liet onlangs weten dat hij een “wat roestige start” van het seizoen verwacht. Trainen in een simulator is momenteel de enige optie. Als alles goed loopt, begint het seizoen op 5 juli in Oostenrijk. Dat is ruim vier maanden later dan gepland en de coureurs gaan dan voor het eerst sinds vijf maanden weer in hun F1-bolide rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse regering legt mogelijk bom onder herstart Formule 1
Sluiten