Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jul 2016

Bristol Bullet: exclusieve Britse speedster

Engeland heeft er weer een nieuwe speedster bij. Maak kennis met de Bristol Bullet, de eerste nieuwe auto van de Britse sportwagenfabrikant in meer dan tien jaar tijd.  Vandaag is de auto officieel onthuld.

Bristol Bullet - Autovisie.nl -7

Zeventig

Er worden slechts zeventig exemplaren van de Bristol Bullet gebouwd: één voor elk jaar dat de fabrikant bestaat. Met de Bullet viert Bristol namelijk het zeventigjarig bestaan van het automerk, al vond de echte verjaardag eigenlijk vorig jaar plaats. Het is niet alleen de eerste nieuwe auto van het bedrijf in meer dan tien jaar tijd, het is ook de eerste auto sinds het bedrijf van een faillissement werd gered, zo’n vijf jaar geleden.

Lichtgewicht

Het idee om de Bristol Bullet te gaan bouwen is tot stand gekomen nadat die nieuwe investeerders een concept car vonden, ergens in een hoek onder een hoes. De auto sprak ze meteen aan en zo begon het project te lopen. De Bullet wordt met de hand in elkaar gezet in het Engelse Chichester. Hij heeft een chassis van aluminium en een carrosserie van carbon fibre. De 4,2 meter lange, 1,86 meter brede en 1,2 meter hoge sportwagen weegt dan ook slechts 1.100 kg.

Een 4,8 liter achtcilinder van BMW stuurt zijn kracht via een handgeschakelde zesbak of een automatische versnellingsbak – beide van ZF -, naar de achterwielen. Het blok levert 375 pk en 500 Nm en zorgt ervoor dat de auto in 3,8 tellen naar de 100 km/u kan sprinten. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Grappig detail: daarmee is hij net zo snel als de originele Bristol Bullet, het vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog.  Het interieur wordt ook met de hand in elkaar gezet en is volledig bekleed met leder. De klant kan kiezen tussen een houten dashboard en een exemplaar van carbon. Alle knoppen in het minimalistische interieur zijn gemaakt van aluminium. Het enige dat er een beetje bij afsteekt is het moderne touchscreen met een infotainmentsysteem dat onder meer Apple Carplay ondersteunt.

LEES OOK: ‘OVER AND OUT’ VOOR ASTON MARTIN DB9

Kensington

Bristol heeft nooit grote aantallen auto’s geproduceerd, maar staat wel bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige auto’s. Ruim zeventig procent van alle geproduceerde Bristols rijdt nog rond. Prijzen van tweedehands Bristols zijn dan ook behoorlijk stevig, maar niet zo hoog als van deze nieuwe Bullet. Bristol vraagt 250.000 pond voor de auto, zo’n 300.000 euro. De auto’s worden alleen in de showroom in Kensington verkocht en de eerste exemplaren hebben al een eigenaar gevonden.

Reageer op artikel:
Bristol Bullet: exclusieve Britse speedster
Sluiten