Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2016

Brandweerauto? Brandweersupercar!

Supercars als politieauto’s zijn op zich niet nieuw, maar bepaalde sportieve modellen doen tegenwoordig ook al dienst als brandweerauto of ambulance.

Politieauto

De meest opvallende politieauto’s van Dubai kun je moeilijk gemist hebben dankzij de wonderen van het internet. Als we de publiciteitsbeelden mogen geloven, rijden de agenten daar rond in McLarens 12C, Nissans GT-R en zelfs een Bugatti Veryon. Of ze ook echt in de praktijk worden ingezet, kun je je overigens afvragen.

In dezelfde categorie, maar zeker niet minder leuk, zijn de modellen waarmee de brandweer voor komt rijden: Chevrolets Corvette, zoals deze Stingray C7, inclusief een behoorlijk verbouwde achterbak met zowaar de nodige blusapparatuur.

LEES OOK: CALLAWAY SHOOTING BRAKE EN ANDERE VETTE CORVETTES

Ambulance

Volgens Gulf News, een Engelstalige krant uit het Midden-Oosten, wil de Dubaise brandweerdienst zelfs het Guinness World Record-boek halen onder de noemer ‘de snelste brandweerauto ter wereld’. Daartoe was al een Corvette C6 opgenomen in de vloot, deze C7 is de nieuwste aanwinst. Dankzij wat modificaties moet een topsnelheid van 340 kilometer per uur mogelijk zijn.

Ook de ambulancebroeders in het oliestaatje hebben niet te klagen over het wagenpark: in de video zien we ook onder meer een Lotus Evora en zelfs een Dodge Challenger van de medische hulpdoenst. Niet heel praktisch om gewonden in te vervoeren, wel erg leuk om de aandacht mee te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brandweerauto? Brandweersupercar!
Sluiten