Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 7 mei 2021

Brabus geeft Mercedes-AMG E 63 S de bekende speciale behandeling

‘Een wolf in schaapskleren’, zo noemen ze bij Brabus hun nieuwste creatie op basis van een Mercedes. Dit keer nam Brabus de Mercedes-AMG E 63 S onder handen. Het resultaat: de Brabus B40S-800, met, zoals de naam al doet vermoeden, 800 pk.

Brabus staat bekend om het geven van een speciale behandeling aan Mercedessen. Het Duitse tuningbedrijf, gevestigd in Bottrop, nam eerder al de GLB, EQC, A35 en zelfs een V-klasse busje onder handen. Daarbij gaat het vaak om extreme creaties met de nadruk op een grote boost in het vermogen van de auto’s.

Dit keer gingen de tuners aan de slag met de 2021 Mercedes-AMG E 63 S Facelift. Het bedrijf heeft haar nieuwe project de B40S-800 gedoopt en heeft de auto flink onder handen genomen. De 4.0 liter twin-turbocharged V8-motor produceert 800 pk. Niet geheel verrassend dus dat dit project de naam Brabus 800 heeft gekregen. Daarmee heeft deze Brabus-versie van de E 63 S er 188 paardenkrachten bij gekregen. Dankzij de speciale behandeling gaat deze Brabus 800 van 0 naar 100 km/u in slechts drie seconden, dat is een winst van 1,5 seconde, de topsnelheid is begrensd op 300 km/u.

Kleine dingen doen het ‘m bij de Brabus 800

Naast de motorische verbeteringen besloot Brabus ook het uiterlijk van de E 63 S aan te pakken. Met een nieuw aerodynamisch pakket moet de wegligging nog beter zijn dan de standaardversie, beweert het tuningbedrijf. Het gaat dan ook om de kleine dingen die het verschil maken. Luchtinlaten zowel aan de linker- als rechterzijde aan de voorkant zorgen voor minder lift op de vooras terwijl aan de achterkant een smalle spoiler en diffuser voor de nodige downforce zorgen.

Bij zo’n sportieve auto horen natuurlijk ook de uitlaten met uitlaatpijpen van koolstofvezel, die het volledige bariton-register van de V8 moet ontketenen met een ‘extra krachtig geluid’. De gelukkige eigenaar van een Brabus B40S-800 kan er dan voor kiezen om de motor op de racemodus te zetten, waardoor de auto nog meer geluid produceert. Als de bestuurder ergens ‘s nachts thuiskomt en niemand wakker wil maken, kan hij ook de stillere modus activeren.

De Brabus Mercedes-AMG E 63 S is direct te bestellen, maar daar hangt net als al hun andere projecten wel een prijskaartje aan. En die is flink. Op de site van Brabus wordt een prijs van €254.349 getoond. De al monsterachtige ‘standaardauto’ , de 612 pk sterke Mercedes-AMG E 63 S kost 183.800 euro. Wij duiken eerst de prijslijst nog eens in wat je voor die dik 70 mille ook kunt kopen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.