Autovisie
Autovisie Nieuws 1 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Brabus geeft Mercedes-AMG C 63 S anaboleninjectie

Voor wie de 510 pk sterke Mercedes-AMG C 63 S wat te amechtig vindt, heeft Brabus een oplossing. De tuner onthult op de IAA-autoshow in Frankfurt een upgrade voor de Duitse spierballensedan, die het vermogen naar 600 pk brengt.

Daarbij gaat het koppel van de 4,0 liter twinturbo V8 uit de Mercedes-AMG C 63 S van 700 Nm naar 800 Nm. Invloed op de standaardsprint hebben de hogere waarden weinig. De door Brabus gekietelde C 63 S gaat in 3,8 van stilstand naar 100 km/h, wat 0,2 seconden sneller is dan zijn ‘standaard’ broer. Zijn topsnelheid is 300 km/h.

“De kersen op de taart zijn de 20 inch Brabus Monoblock T-wielen”

Bij motorische aanpassingen alleen houdt Brabus het niet. De firma uit Bottrop monteert een sportuitlaat die de toch al niet malse soundtrack van de C 63 S nog een tandje indrukwekkender moet maken. Met een knopje op het dashboard kan de bestuurder van de auto kiezen tussen een aantal geluidsniveaus.

De bodykit die Brabus de C 63 S aanmeet, is deels cosmetisch en deels functioneel. De spoilerset is in de windtunnel getest en moet zorgen voor een afname van aerodynamische lift. De kersen op de taart zijn de 20 inch Brabus Monoblock T-wielen, met banden in de maten 255/30 ZR 20 voor en 275/30 ZR 20 achter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.