Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Brabus 600 is letterlijk een meesterwerk, behalve het interieur

Brabus laat zijn geheel eigen blik op de Mercedes-Benz S580 zien. De extreem luxe bolide is naar eigen zeggen een meesterwerk, en dat wordt je overal in de auto duidelijk gemaakt.

De naam die Brabus aan de auto hangt is ‘600 Masterpiece’. Overal in en om de auto wordt er met badges duidelijk gemaakt dat het wel écht een meesterwerk is. Al is het kroonjuweeltje van de Duitse tuner nogal smaakgevoelig.

Naar eigen zeggen is de Brabus 600 een ‘masterpiece’

Brabus kennen we immers van hun extreme designuitspattingen, neem bijvoorbeeld de 900 Rocket Edition (destijds de snelste straatlegale SUV). Ook bij de 600 wordt niet enkel het design voorzien van een Brabus-sausje. De motor krijgt een zogenaamd PowerXtra B40S-600-pakket.

Brabus S600 Masterpiece
(Afbeelding: Brabus)

In de basis is de auto een Mercedes-Benz S-Klasse (S580). Dit betekent een 4,0-liter V8 met 503 pk en 700 Nm aan koppel. Door twee nieuwe turbo’s aan het motorblok toe te voegen en de krachtbron te laten aansturen door twee nieuwe ECU’s – in samenwerking met de originele ECU – neemt het vermogen toe tot 600 pk. Het koppel wordt verhoogd met 100 Nm.

Zo herken je de nieuwste Mercedes-Maybach S-Klasse | Sjoerds Weetjes 288

Met dit vermogen sprint de Brabus 600 Masterpiece in 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt pas wanneer de elektronische begrenzer bij 250 kilometer per uur ingrijpt.

Het interieur is nogal heftig

Maar zoals je van de tuner gewend bent, wordt ook het uiterlijk onder handen genomen. Hoewel de grote Brabus-grille, dichte 22 inch velgen en mintgroene remklauwen wellicht niet je smaak zijn, is dit nog subtiel vergeleken met het interieur.

Als je de deur opendoet, stap je in een soort onderwaterwereld. Bijna alles is Turquoise. Alsof je nog niet genoeg het gevoel had dat je met je luchtbedje in de Caribische zee drijft, heeft Brabus de stoelen ook nog voorzien van zogenaamde ‘Seashell Diamonds’, een schelpenpatroon.

De Brabus 600 heeft een extreem prijskaartje

Het prijskaartje van de Brabus-uitmonstering van de Mercedes-Benz S580 is 342.617 euro, zonder BTW en BPM. Dit terwijl de normale S580 een prijskaartje heeft van 232.258 euro, mét al deze kosten. Zeg het maar: één S600 Masterpiece of een Mercedes-Benz S580 én zo’n twee ton overhouden voor een andere leuke auto.. (suggestie)

(Afbeelding: Brabus)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.