Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Brabham BT62: Imponerende racer van oud F1-team

Kijk eens even mee, McLaren. Want die Senna mag dan buitengewoon indrukwekkend zijn, erg aantrekkelijk gestileerd is hij niet. Deze Brabham BT62 daarentegen… Die oogt als een kruising tussen een Ford GT40 en een Ford GT.

Brabham BT62 Front Quarter View

Voor de jongere lezers: Brabham was een constructeur van racewagens die in 1966 en 1967 de Formule 1-titel pakte en tot 1992 actief bleef in de hoogste autosportklasse. David Brabham – de jongste zoon van oprichter Jack Brabham – richtte in 2014 het nieuwe Brabham Racing op. Deze BT62 is het eerste product van het bedrijf.

Old school

Hij is alleen voor circuitgebruik bedoeld en heeft een lekkere ‘old school’ aandrijflijn. Achterin ligt een 700 pk en 667 Nm sterke atmosferische V8 die weinig moeite zal hebben met de 972 kilogram lichte Brabham. Schakelen gaat met een sequentiële zesbak. Wat de prestatiecijfers van de BT62 zijn, heeft Brabham nog niet bekendgemaakt.

Hommages

Het bedrijf wil slechts zeventig exemplaren van de BT62 bouwen, waarvan de eerste vijfendertig hommages zullen zijn aan de vijfendertig Formule 1-overwinningen van het oude Brabham-team. De BT62 gaat precies 1 miljoen pond kosten, wat bij de huidige wisselkoers iets meer dan 1,13 miljoen euro is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.