Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

BOVAG-garantie herzien (update)

Wie een auto koopt bij een BOVAG-autobedrijf krijgt binnenkort een ‘andere garantie’ voorgeschoteld.

Deze garantie die door de garagehouders wordt verleend is een verkapte verzekering, zo vindt De Nederlandsche Bank (DNB). Bedrijven die verzekeringen verkopen moeten aan allerlei eisen voldoen en dat doen de garages niet, zo schrijft het FD. De BOVAG-garantie moet worden vervangen door een echte garantieverzekering die bij een verzekeraar moet worden afgesloten.

Klap

Volgens het FD is de klap hard aangekomen bij BOVAG. “De BOVAG heeft aan eigen verzekeraar Bovemij gevraagd om zo snel mogelijk een verzekeringsproduct te ontwikkelen dat de basis kan vormen van de nieuwe BOVAG Garantie” legt de woordvoerder uit. “Daar wordt nu met man en macht aan gewerkt.”

Volgens de zegsman verandert er “aan de ‘voorkant’ van de BOVAG Garantie weinig” als het aan de organisatie ligt. “Het is dus beslist niet zo dat er ‘een streep gezet wordt door BOVAG Garantie’. We gaan hem onder de motorkap anders vormgeven. We blijven garantie bieden zoals we dat al ruim 50 jaar doen en consumenten hoeven zich geen zorgen te maken: wij lossen het op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.