Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 aug 2019

‘BMW werkt aan 400+ pk sterke geëlektrificeerde BMW M140e’

BMW heeft al duidelijk gemaakt dat we geen nieuwe 1M hoeven te verwachten. Wat we wellicht wel kunnen verwachten is een belachelijk krachtige 1-serie: een geëlektrificeerde BMW M140e.

BMW M135i xDrive M Performance

BMW heeft zich voorgenomen om voor 2023 25 geëlektrificeerde auto’s op de markt te hebben. Eén daarvan kan het topmodel van de 1 Serie worden. De Beierse autofabrikant schijnt namelijk bezig te zijn met een BMW M140e. Dat houdt in dat de krachtigste 1 Serie niet alleen geen achterwielaandrijving meer heeft, maar ook aangedreven wordt met elektromotoren. De hoge heren bij BMW geven waarschijnlijk niet zoveel meer om hun die-hard fans.

Helemaal elektrisch

Maar goed, laten we het gerucht positief bekijken, want vierwielaandrijving en een hybride-aandrijflijn zijn helemaal zo erg niet. Want, om maar even extra duidelijk te zijn, BMW heeft geen plannen om de M140e helemaal elektrisch te maken. Het schijnt dat het idee is om de hot hatch te voorzien van een opgevoerde tweeliter vierpitter met waterinjectiesysteem. Deze zou meer dan 300 pk produceren. BMW combineert dat motorblok met een elektromotor die het uiteindelijke gecombineerde vermogen naar 405 pk en 500 Nm tilt. Die elektromotor wordt aangedreven door een accu van 35 kWh waardoor de 1 Serie in theorie tot 100 kilometer volledig elektrisch zou kunnen afleggen.

BMW M135i xDrive

De nieuwe heetste hatch van BMW zou het vuur aan de schenen kunnen leggen van de huidige koning: de Mercedes-AMG A45 S. Deze heeft de beschikking over 421 pk uit een vierpitter zonder ondersteuning van een elektromotor. Maar vooralsnog gaat het om een gerucht dat Automobile heeft opgevangen. Als het allemaal waar blijkt te zijn, dan zouden de Duitsers de BMW M140e in 2020 al aan het publiek tonen.

Elektrisch derivaat

Naast de krachtigste 1 Serie is BMW natuurlijk ook bezig met andere elektrische auto’s. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook de i5 en de i7. De namen van deze verklappen al een beetje wat ze gaan zijn. De i5 moet een elektrisch derivaat van de 5 Serie worden, en de i7 zou het elektrische vlaggeschip van BMW moeten worden aangezien het een elektrische versie van de 7 Serie wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.